1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Bescherm je tegen de financiële risico’s van het leven

Bescherm je tegen de financiële risico’s van het leven

We hopen en willen er het liefst niet aan denken, maar toch moet je soms stilstaan bij de vervelende dingen in het leven. Wij zetten de vijf levensrisico’s voor je op een rij. Wat zijn de aandachtspunten bij deze levensfases? Hoe kunnen wij in deze situaties van dienst zijn? Wanneer je dit goed hebt geregeld, denk er dan niet te lang aan, leef in het nu en geniet vooral van het leven!

We nemen je mee langs de vijf levensrisico’s. Onze specialisten zijn je met passend advies en maatwerk-verzekeringen van dienst: ‘voor ’t Leven’!

1. Arbeidsongeschikt | Kan ik mij verzekeren tegen ziekte of een ongeval?

Of je nu als zelfstandige werkt of in loondienst bent: arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor je inkomen. Wanneer je in loondienst werkt, betaalt je werkgever bijvoorbeeld twee jaar je salaris door. Wist je dat je salaris bij arbeidsongeschiktheid in sommige gevallen kan terugvallen tot dertig procent van je huidige inkomen? Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Dat risico ondervang je met een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering! Daarom is goede voorlichting en vakkundig advies belangrijk: zorg dat je goed verzekerd bent. Voor alle risico’s zijn passende oplossingen. Bijvoorbeeld de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen en voor werknemers bestaat de woonlastenbeschermer. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om een eventuele inkomensterugval te dekken. Tot een bepaalde hoogte, voor een bepaalde duur.

2. Werkeloosheid | Voldoende vacatures maar is dat straks ook nog zo?

Een ander levensrisico is werkloosheid: In de praktijk blijkt dit het risico waar je zelf nog het meeste invloed op hebt. Maar de wereld verandert snel; digitalisering, oorlog, corona en de vraag of er een recessie op komst is. Met name voor vijftigplussers kunnen de gevolgen groot zijn bij het verliezen van hun baan. Gelukkig zijn er op dit moment veel vacatures, maar gaat dat in de toekomst ook nog zo zijn?

3. Uit elkaar gaan | Ga op tijd praten met een financieel adviseur

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het aantal echtscheidingen blijft toenemen. Ook in dit geval is het belangrijk dat je goed geadviseerd wordt. Op financieel vlak komt er heel veel kijken bij een echtscheiding. De hypotheek, een nieuwe woning, wie blijft wonen in de oude woning, wie heeft een nieuwe woning nodig? Zijn er kinderen in het spel? Met Gera Visser-Hijkoop hebben wij een specialist in financiële echtscheiding in huis. Haar boodschap: “Kom op tijd met een financieel adviseur praten over de gevolgen van een scheiding. Scheiden mag geen taboe zijn: wanneer zaken duidelijk zijn durven betrokkenen eerder de stap te zetten. Dat voorkomt vaak meer ellende.” Wij vervullen in dit lastige traject een adviserende rol, waarin we samenwerken met verschillende mediators. De deskundige mediators helpen de beëindiging van een relatie zo zorgvuldig en soepel mogelijk te laten verlopen.

4. Ouder worden | Hoe regel ik mijn financiële zaken goed voor mijn oude dag?

Ouder worden, wie wil dat nou niet? Maar ouder worden is zeker een factor waar je rekening mee moet houden. Het brengt allerlei – financiële – vragen met zich mee. Hoe is je pensioenopbouw geregeld en heb je genoeg geld tot je beschikking wanneer je niet meer werkt? Vermogen voor later, aflossen op je hypotheek en schenken aan kinderen zijn onderwerpen waar wij je gedetailleerd en vooral op maat over kunnen adviseren. Je staat daar niet alleen voor.

5. Overlijden | Laat je nabestaanden goed achter. Ben jij goed voorbereid?

Kan je partner in geval van overlijden in jullie huis blijven wonen? Laat jij je kinderen financieel goed verzorgd achter? Heb je voorzien in een goed inkomen voor je partner en wordt je uitvaart verzorgd? Stuk voor stuk belangrijke vragen, waar wij concrete en passende antwoorden op kunnen geven. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je dat je nabestaanden financiële zekerheid hebben. Een overlijden is al erg genoeg, dan kunnen deze zaken maar beter goed geregeld zijn.

Wil je meer weten over de wijze waarop wij de vijf levensrisico’s behandelen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar met passend advies. Voor ’t Leven!

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact