1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines

Lijfrente

Advies regio Gorinchem & Leerdam. Goed geregeld.

Het pensioen is voor veel mensen nog ver weg. Toch is het raadzaam er zo vroeg mogelijk over na te denken. Wil je jouw AOW alleen kunnen aanvullen of eerder kunnen stoppen met werken? Of ben je zelfstandige en vraag je je af of een FOR pensioen voor je aantrekkelijk is?

Bel ons   Mail ons

De drie pijlers van het pensioengebouw

De manier waarop we in Nederland het pensioen regelen, noemen we het pensioengebouw. Dit pensioengebouw bestaat uit drie pijlers: pensioen van de overheid, pensioen van de werkgever en aanvullingen die je privé doet.

Pensioen 1e pijler: de overheid (AOW)
De eerste pijler van de pensioenen in Nederland is de overheid. Elke Nederlander ontvangt een basispensioen. Dit is vastgelegd in de Algemene Ouderdomswet (AOW).

Naast de AOW zijn er nog andere situaties waarbij de overheid pensioen uitkeert: bij arbeids­ongeschiktheid en bij overlijden. In dit laatste geval krijgen je nabestaanden een pensioen­uitkering. Je achterblijvende partner (en/of je kind) ontvangt dan maandelijks een bedrag.

Pensioen 2e pijler: de werkgever
De meeste werknemers in Nederland bouwen pensioen op samen met de werkgever. Dit is de tweede pijler van het pensioengebouw.

Pensioen 3e pijler: privé
Bovenop het pensioen van de overheid en van de werkgever kan de werknemer ook zelf voor extra pensioenaanvulling zorgen. Bijvoorbeeld als het pensioen van de overheid (AOW) en het werkgeverspensioen niet voldoende is om de gewenste levensstijl voort te zetten. De werknemer kan zelf aanvullen door te sparen, te beleggen of bijvoorbeeld een lijfrente­verzekering af te sluiten.

De verzekeringsspecialisten van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeren mogen je alleen adviseren over een pensioenregeling in de 3e pijler.

Pensioen aanvullen met een lijfrente of banksparen

Als je als zelfstandige (jaar- en/of reserverings)ruimte hebt, om extra geld opzij te zetten voor je oude dag, kan banksparen of een lijfrente een interessante optie zijn. In vergelijking met een verzekeringsvorm voor je pensioen, zijn de kosten van een bankspaarproduct zeer laag en fiscaal zeker zo aantrekkelijk. Wil je meer weten over het opbouwen van aanvullend pensioen of wat de verschillen tussen banksparen en verzekeren zijn? De verzekeringsspecialisten van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen nodigen je graag uit voor een adviesgesprek.

Lijfrente

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact