1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Hypotheek verhogen als investering

Wil jij je hypotheek verhogen? De meeste mensen kiezen voor een investering, zoals een verbouwing of een aanbouw van je woning. Het is ook mogelijk om je woning deels te verduurzamen. Maar je kunt je hypotheek ook verhogen om op reis te kunnen gaan. Van Ekeren gaat graag in gesprek met jou over de diverse mogelijkheden met betrekking tot het verhogen van je hypotheek.

Is lenen ook een optie?

Lenen is ook een optie. Echter is het zo dat je dan meer rente zult betalen. Niemand betaald graag te veel dus dan is je hypotheek verhogen een slimmere keuze. Het is wel zo dat je overwaarde in je woning moet hebben, omdat geldverstrekkers tot maximaal 100% van de waarde van je woning financieren. Ook is het zo dat niet elke geldverstrekker bereid is om een extra hypotheek te verstrekken als het geld niet gebruikt wordt voor de eigen woning zelf. Ben jij van plan om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing? Lees hier dan alles over in onze blog

Het verstandigst is dus om de hypotheekverhoging te gebruiken voor een verbouwing of aanbouw. Daarnaast is verduurzaming van je woning ook erg gunstig en dit wordt ook vaak gesteund door geldverstrekkers. Ook heb je er soms meteen profijt van, zoals bijvoorbeeld stroom opwekken door zonnepanelen te gebruiken, zo kun je op een duurzame manier je huis verkoelen en/of verwarmen. Tevens mag je energiebesparende maatregelen financieren tot 106% van de waarde van je woning. Verbouwen of verduurzamen is een goede investering. Als je ooit je woning verkoopt zul je er meer voor terugkrijgen en je hebt geen lening met een hoge rente afgesloten. Een win-win situatie dus! Van Ekeren helpt je graag met advies om het geld van de hypotheekverhoging slim te investeren.

Hypotheek verhogen voor consumptieve bestedingen

Naast een verbouwing of verduurzaming van de woning is het ook mogelijk het geld in ‘consumptieve bestedingen’ te steken. Dit zijn doeleinden die daarbuiten vallen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de aankoop van een camper, of een verre reis. Maar dit kan ook de aanschaf van een elektrische auto zijn. Deze bestedingen vallen onder een consumptieve hypotheek. Een consumptieve hypotheek heeft over het algemeen dezelfde rentepercentages als een standaard hypotheek. Een nadeel is wel dat de consumptieve hypotheek een rentedeel bevat die niet aftrekbaar is. Let wel op dat het bedrag van de consumptieve besteding de kosten overschrijd, zoals bijvoorbeeld taxatiekosten. Dit zodat het bedrag wel zijn aantrekkelijkheid behoudt. Van Ekeren kan je stapsgewijs helpen bij het verhogen van je hypotheek.

Advies voor het verhogen van je hypotheek

Concluderend, je kunt je hypotheek dus verhogen voor verschillende doeleinden. Ga je voor een investering zoals je huis verduurzamen of verbouwen? Of wil je het in consumptieve bestedingen steken? Zoals de aankoop van een camper, een verre reis of de aanschaf van een elektrische auto?

Hypotheek verhogen

Investeringen Consumptieve bestedingen
Verduurzaming van de woning Aankoop van een camper
Verbouwen van de woning Een verre reis
Aanbouw van de woning Aanschaf van een elektrische auto

 

We kunnen samen kijken hoeveel je hypotheek verhoogd zou kunnen worden. Plan een vrijblijvende afspraak in met Van Ekeren of neem contact op voor al je vragen. Ook met betrekking tot verzekeringen kunnen we je van dienst zijn. Van Ekeren staat voor ‘uitkomst voor ‘t leven’, van geboorte tot overlijden kunnen we iets voor je betekenen.

Vraag een gratis hypotheekadviesgesprek aan

golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact