1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Woning verduurzamen: de juiste investering?

Tegenwoordig kijken mensen veel naar alternatieven om je woning van meer waarde te voorzien, los van alleen verbouwen. Een zeer bekende vorm is het verduurzamen van je woning. Het geeft een korte, maar zeker ook lange termijn effect. Je hebt er dus altijd profijt van! Van Ekeren geeft advies met betrekking tot verzekeringen en hypotheken zodat jij je woning blijft vernieuwen en dus het beste er uit haalt.

Wat kun je allemaal verduurzamen?

De verduurzaming van je woning is op meerdere manieren mogelijk. De meest bekende mogelijkheid is toch wel de zonnepanelen. Deze voorzien je woning van stroom en dat is natuurlijk zeer nuttig. Een opkomende optie van verduurzaming is het gebruik van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor een hybride verwarmingssysteem. Een heel slim alternatief voor gasgebruik. Dit loopt namelijk steeds hoger op in de kosten als we naar de afgelopen jaren kijken. Naast besparing op korte termijn is het een investering in je woning en denk je ook nog eens aan het milieu. Door de verminderde uitstoot van gassen draag je toch je steentje bij. Voor het verbouwen- of verduurzamen van je woning kun je ook je hypotheek verhogen. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan onze blog.

Wat is het voordeel van verduurzaming?

De verduurzaming van je woning brengt verschillende voordelen met zich mee.
Allereerst is het zo dat je tot 106% van je woning mag financieren met een hypotheek.
Je kunt dus meer lenen als je dit besteed aan verduurzaming. Deze vorm van investeren wordt dus sterk gestimuleerd. Dit heeft ook wel een verduurzaam hypotheek. Deze lening is speciaal bedoeld om je huis energiezuiniger te maken. Met aantrekkelijke voorwaarden dus.

Nog een voordeel is dat je na het afsluiten van een verduurzaam hypotheek, maximaal 2 jaar de tijd hebt om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Bij een nieuwbouwhuis is dat maximaal 3 jaar. Het bedrag wordt vervolgens in een bouwdepot gestort en het rentepercentage is gelijk aan die van de hypotheek. Je betaald dus alleen rente over het bedrag van de energiebesparende maatregelen. Blijft er nog wat over? Dan kun je dit restbedrag gebruiken om af te lossen op je verduurzaam hypotheek.

Een keertje praten?

Lijkt het jou een goed plan om eens een praatje te maken over de mogelijkheden van de verduurzaming van jouw woning? Dat vinden wij ook! Naast verduurzaming kunnen we ook om de tafel voor andere ‘investeringsopties’ met betrekking tot hypotheken. Ook voor verzekeringen ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Van Ekeren is het motto: ‘uitkomst voor ‘t leven’. Van geboorte tot overlijden, er zijn altijd wel diensten die Van Ekeren voor je kan leveren. Plan een vrijblijvend gesprek bij ons in of neem contact met ons op voor vragen of opmerkingen. We helpen je graag verder!

Vraag een gratis hypotheekadviesgesprek aan

golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact