1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines

Het afsluiten van een startershypotheek: waar moet ik beginnen?

Wat fijn, eindelijk op jezelf wonen! Misschien heb je al een beeld in je hoofd, maar het kan ook dat je nog geen idee hebt. Van Ekeren Kuiper helpt je een handje met het aanbod in diverse nieuwbouwhuizen. Naast dat je voor een starterswoning gaat, moet er ook een hypotheek verstrekt worden, ook wel een startershypotheek genoemd. Dit kan bij Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen. Lees snel verder voor jouw plan van aanpak!

Startershypotheek: wat houdt het in?

Een startershypotheek klinkt erg spannend maar dat valt reuze mee. Er zijn een paar extra stapjes aan verbonden en regeltjes waar wij rekening mee houden. Allereerst is het belangrijk een keuze te maken tussen een lineaire of annuïteitenhypotheek. Het directe verschil: met een lineaire hypotheek los je maandelijks een vast bedrag af. Met een annuïteitenhypotheek bestaat het bedrag uit een aflossingsdeel en een rentebedrag. Dit aflossingsdeel is in het beginstadium aan de lagere kant waardoor je dus minder hoeft af te lossen. Gunstig voor de starters, want in veel gevallen ben je pas net aan het werk en is de spaarrekening nog niet zo hoog. Met het achterliggende idee dat het opgebouwd wordt met de jaren, zodat je uiteindelijk wel de ruimte hebt om voldoende af te lossen. De maximale hypotheek bij een geldverstrekker is 100% van de marktwaarde van de woning. Kun je door een te laag inkomen niet het hele hypotheekbedrag lenen? Dan is het handig om beroep te doen op aanvullende middelen, ook in het geval van een studieschuld. Een idee is om bij je ouders een lening af te sluiten, ook wel een ‘familiehypotheek’ genoemd.

Het is mogelijk dat je nog een studieschuld open hebt staan. Dit punt is wel van belang omdat het de hoogte van je hypotheek bepaald. Het bedrag wat je minder kunt lenen heeft te maken met het oude en nieuwe leenstelsel. Een ander belangrijk aspect is de hypotheekrente. Je wilt natuurlijk graag de laagste hypotheekrente. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. Samen kijken we welke hypotheek hier het best bij past.

Een eerste huis kopen

Voor het afsluiten van de startershypotheek, komen er nog een aantal andere aspecten naar voren. Je kunt bijvoorbeeld voor een aankoopmakelaar kiezen, in jouw zoektocht naar een starterswoning. De aankoopmakelaar zal de woningmarkt voor jou analyseren, vooral met betrekking tot jouw woonomgeving. Door de goede connecties kom je vaak ook sneller en gemakkelijker in contact met de verkopende kant. Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan helpt de aankoopmakelaar jou om het bod uit te brengen en het onderhandelingsproces te starten.

Zodra het bod akkoord is kan de startershypotheek geregeld worden samen met jouw hypotheekadviseur. Bij Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen kijken we precies welke hypotheekverstrekker het best bij jouw situatie past.

Uiteindelijk schrijft de hypotheekadviseur een adviesrapport en de hypotheekaanvraag gaat hierbij van start. Zodra de hypotheekverstrekker akkoord gaat ontvang je de hypotheekofferte. Met andere woorden: het bindende aanbod. Na het ondertekenen bezoek je de notaris en word jij officieel eigenaar van de woning. Van harte! Natuurlijk zou het ook kunnen dat er wat haken en ogen aan de situatie zitten, maar hierin biedt Van Ekeren de helpende hand door stapsgewijs jouw persoonlijke situatie door te nemen. Ben jij van plan om een nieuwbouwhuis te kopen? Lees dan alles over wat daarbij komt kijken in onze blog!

Vrijblijvend gesprek met Van Ekeren

We snappen dat het een lastig onderwerp blijft, een hypotheek. Dan hebben we het nog niet eens over een startershypotheek! Je weet nog niets over deze markt en er komen ook nog eens een hoop regels bij. Van Ekeren helpt je graag zodat jij de eerste stapjes kunt gaan zetten in deze chaotische markt. Plan daarom nu je eerste gesprek, geheel vrijblijvend, bij ons in. Dan kunnen we kijken wat voor jou het beste is. Een persoonlijke aanpak met een lekkere kop koffie, dat is waar wij voor staan. Heb je verder nog andere vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder.

Vraag een gratis hypotheekadviesgesprek aan

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact