1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Andere woning kopen: wat komt hierbij kijken?

Gefeliciteerd! Je gaat verhuizen. Voordat je echt kunt settelen komt er nog wel wat geregel bij kijken. Je kunt namelijk de hypotheek van je oude huis niet klakkeloos overnemen. Verhuizen wordt gezien als een ‘nieuwe hypotheekaanvraag’. Er wordt dan opnieuw bekeken of je het hypotheekbedrag, op basis van je inkomen en de waarde van je woning, kunt lenen. Van Ekeren helpt je graag stapsgewijs bij de aanvraag van een nieuwe hypotheek bij het kopen van een andere woning.

Kopen andere woning vs. verkopen oude woning

Er zitten verschillen, wat betreft een hypotheek, tussen het kopen van een andere woning of het verkopen van een oude woning. Bij het kopen van een andere woning is het van belang dat er een nieuwe hypotheek aanvraag ingediend wordt. Als je je woning verkoopt moet het allereerst getaxeerd worden. Vervolgens wordt het in de verkoop gebracht door een verkoopmakelaar. En uiteindelijk kom je dus weer terug bij het eerste verhaal, het kopen van een andere woning.

De aankoopmakelaar begeleidt je bij het vinden en het kopen van een nieuwe woning. Ben jij van plan om een nieuwbouwwoning te koop? Lees hier dan meer over in onze blog. Als dit punt is bereikt, kan de overwaarde van de oude woning meegenomen worden in de berekening van de nieuwe hypotheek. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek neem je wel je oude voorwaarden mee, als deze tenslotte aansluiten bij je huidige situatie en andere woning. Wat betreft de oude voorwaarden hebben we het dan over de huidige rente, maandlasten en eventuele overige bepalingen. Dit is natuurlijk gunstig als de rente van je oude hypotheek lager is dan die van je nieuwe hypotheek.

Bij het kopen van een andere woning wordt je ook wel een doorstromer genoemd.
Als doorstromer op de woningmarkt zijn andere zaken van belang, dan als starter.
Je verkoopt namelijk je oude woning waardoor je je hypotheek moet aflossen. Daarnaast koop je een ander huis waardoor je een nieuwe hypotheek moet berekenen en uiteindelijk natuurlijk afsluiten. Het is een hoop uitzoekwerk en je wilt graag dat dit goed gaat. Daarom is het een verstandige keuze om een hypotheekadviseur in te schakelen. Van Ekeren staat graag voor je klaar in deze roerige periode.

Nadelen voor de koper en verkoper

Allereerst kost het tijd om een ander huis te kopen. Je kunt wel tijdsbesparing realiseren door dus een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar zal je helpen bij vinden van potentiële woningen en het in acht nemen van belangrijke punten bij het bezichtigen.

Voor het verkopen van een huis is dit hetzelfde verhaal. Het kost tijd. In dit geval kun je een verkoopmakelaar inschakelen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning voor een goede prijs te verkopen en streeft jouw belangen na tijdens de onderhandelingen met potentiële kopers. Ook kan hij de bezichtigingen begeleiden en stelt hij de voorlopige koopovereenkomst op. Dit bespaart voor jou dus ook een hoop tijd. Van Ekeren Kuiper helpt je graag met de (ver)koop van jouw huis.

Een ander nadeel is de huizenmarkt waar we ons momenteel in begeven.
Nu is het zo dat je je huis voor een hoog bedrag kunt verkopen, maar het kopen is daarentegen ook weer duur. Daarnaast is er ook nog eens krapte op de woningmarkt.
Ook komen er veel extra kosten kijken bij het kopen van een andere woning. Van Ekeren Kuiper zet dit graag voor jou op een rijtje in een vrijblijvend gesprek. Ook als huurder kun je bij ons terecht. Vind jouw nieuwe huurwoning samen met ons!

Kom wat drinken bij Van Ekeren

Bij Van Ekeren is het motto: ‘uitkomst voor ‘t leven’. Van geboorte tot overlijden, er zijn altijd wel diensten die Van Ekeren voor je kan leveren. Denk naast het aanvragen van een nieuwe hypotheek ook aan verzekeringen. Kom eens bij ons langs, je kunt een vrijblijvend gesprek inplannen. Ook is het mogelijk contact met ons op te nemen voor vragen of opmerkingen. We helpen je graag verder!

Vraag een gratis hypotheekadviesgesprek aan

golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact