1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Thuiswerken: 5 tips om dit effectief aan te pakken

Thuiswerken: 5 tips om dit effectief aan te pakken

Thuiswerken. Dat was een week geleden één van de maatregelen van het kabinet naar aanleiding van het Coronavirus (Covid-19).

Waar af en toe een dagje thuiswerken erg productief kan zijn, is deze langere periode wellicht een grotere uitdaging. Want hoe voorkom je dat je uit je concentratie raakt door de vaatwasser die klaar is, tussendoor ineens de schuur aan het opruimen bent en niet ‘vereenzaamt’ in jouw thuiskantoor?

Thuiswerken met Van Ekeren

Een blog over thuiswerken? Dat verwacht je niet van Van Ekeren. Toch beseffen we ons dat we hier met zijn allen in staan en willen we de ervaringen van onze adviseurs, makelaars en commerciële creatievelingen graag met je delen. Met deze 5 tips kun jij een stuk effectiever thuiswerken.

1. Plannen: zowel je werk, als je pauzes

Heb je op kantoor ook altijd een duidelijke planning voor jezelf of gaat het daar allemaal vanzelf? In beide gevallen raden wij je aan om thuis (ook) een goede planning voor jezelf te maken. Wat wil je vandaag doen? Als je dan afgeleid wordt, kun je jezelf in ieder geval herinneren aan je To Do list.

Plan daarbij ook je pauze(s) in. Neem de tijd voor je lunch en creëer echt even een “break” voor jezelf. Zo zorg je ervoor dat je daarvoor en daarna lekker door kunt. Dwing jezelf dus zeker niet om de hele dag achter je bureau (of eettafel) te zitten. Op je werk maak je ook wel eens een rondje, klets je met elkaar bij de koffiemachine en kijk je even om het hoekje bij je collega’s. Gun jezelf bij thuiswerken ook die sta-op-van-je-stoel-momentjes.

2. Werktijden

Probeer je zo veel mogelijk te houden aan je normale werktijden. Zeker wanneer je vanuit huis klantcontact hebt, is dit natuurlijk heel belangrijk en prettig voor de klant. Ook voor je eigen ritme is het prettig om die vastigheid aan te houden.

Een extra tip: doe ook echt alsof je naar je werk gaat. Het is heel verleidelijk om in je kloffie te blijven zitten, maar het zal je zeker goed doen om je ochtendritueel erin te houden en fris en fruitig aan je werk te beginnen.

3. Daglicht en frisse lucht

Je kunt nu zelf bepalen waar jouw werkplek in huis is. Kies bij voorkeur voor een plek lekker dicht bij het raam. Daglicht heeft niet alleen een positief effect op je productiviteit, ook zorgt het voor meer energie en een beter humeur.

Daarnaast doet frisse lucht het ook goed. Zeker nu het in deze vreemde tijden aan te raden is om zo veel mogelijk binnen te blijven, is het belangrijk dat je jezelf af en toe echt even een frisse neus gunt. Dit kan al door regelmatig even de tuin in te lopen of doe in je lunchpauze bijvoorbeeld even een blokje om.

Dit kan trouwens het beste met de fiets, gaf de Duitse overheid aan. Hoe dat zit, lees je in dit artikel van het AD.

4. Een comfortabele werkplek

Voorlopig geldt het advies om zo veel mogelijk thuis te werken nog wel. Neem dus de tijd om een comfortabele (en zo veel mogelijk Arbo technische) werkplek voor jezelf te creëren. Lukt dat niet met je eigen spullen? Vraag dan even of je op je werk iets op mag halen. Zo heeft een aantal van onze collega’s dubbele beeldschermen en een vaste telefoon mee naar huis. Dit kan natuurlijk ook gelden voor een comfortabele bureaustoel.

5. Thuiswerken: doe het samen!

Je werk is een deel van je sociale leven. Je ziet dagelijks je collega’s en eventueel je klanten. Je werkdagen zullen door het thuiswerken een stuk stiller zijn. Houd in dat geval contact met elkaar. Bel je collega’s af en toe eens in plaats van heen en weer te mailen, stuur elkaar foto’s van je werkplek en deel je ervaringen met deze thuiswerktijd. Stond er een vergadering gepland? Doe dit via een videogesprek. Je doet het namelijk nog steeds samen!

Je kunt op ons rekenen, ook als we thuiswerken

Ondanks aangepaste werkwijzen, kun je nog altijd op ons rekenen. Wist je dat we zelfs hypotheekgesprekken via een online videogesprek kunnen doen? Ook zijn onze makelaars en adviseurs telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar.

Bovenal: de veiligheid en gezondheid van jezelf én van de mensen om je heen is het allerbelangrijkst. Veel succes!

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact