1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Terugblikken en vooruitkijken met Dennis, Gera en Debby

Gera Visser-Hijkoop
Gera Visser-Hijkoop Hypotheekadviseur- Teamleider Hypotheken
Terugblikken en vooruitkijken met Dennis, Gera en Debby

2022 zal de geschiedenisboeken ingaan als een jaar van extremen. Stijgende en dalende woningprijzen en ongekende rentefluctuaties zorgden voor een bewogen jaar. Uiteindelijk bleek dat veel mensen hun plannen juist doorzetten en hun kans zagen een woning te kopen. In deze blog kijken we met drie van onze experts terug op hun 2022 én spreken ze hun visie en verwachting uit voor 2023.

Het thema van 2022 was duurzaamheid

Hypotheekadviseur Gera Visser vat 2022 samen als een avontuurlijk jaar waarin heel veel gebeurde. “Door het stijgen van de rente, veranderde er in korte tijd heel veel op hypotheekgebied. Wij merkten dat door de snel veranderende marktomstandigheden er toch wel twijfels waren, maar dat een goed adviesgesprek veel zekerheid en duidelijkheid geeft om plannen door te zetten.

Gera: “Het voordeel bij de huidige hogere hypotheekrente is de in Nederland nog altijd bijzondere hypotheekrenteaftrek.” Deze dempt het effect van de stijgende rente in de netto maandlast. “Daarnaast waren er veel ontwikkelingen op het gebied van ‘bijlenen’ voor het verduurzamen van woningen. In onze adviserende rol, bekijken we met klanten wat verduurzaamd kan worden aan hun huis, tegen welke prijs.”

Volop kansen in 2023: nieuwbouw en de verhuisregeling

Gera: “Met het oog op 2023 zie ik heel veel kansen voor de markt. De ontwikkelingen zoals ze er nu uitzien zetten door. Veel hypotheken kun je tegenwoordig meenemen naar een volgende woning, dat biedt opening op de markt. Die bewustwording is belangrijk, zodat daar optimaal gebruik van gemaakt kan worden.” Wanneer de rente op het huidige niveau blijft, ziet Gera mogelijkheden voor starters. “Er wordt ingezet op veel nieuwbouw, dat biedt kansen en uitdagingen.” En voor woningbezitters is de topafslag nog altijd interessant: wanneer jouw woning in de afgelopen jaren meer waard is geworden én je afgelost hebt kun je rentekorting aanvragen, dit zorgt voor maandelijks lagere lasten. Veel mensen maken hier geen gebruik van. Gera: “De kansen zijn dichterbij dan je denkt, misschien is dit wel hét moment om jouw woonwensen te vervullen!”

 

De rollercoaster die makelaardij heet

In de makelaardij heeft Dennis Kuiper een gevarieerd 2022 gezien. “Het eerste halfjaar was een gekkenhuis. Extreem veel bezichtigingen, woningen die fors werden overboden, onder andere doordat er minder aanbod was, in combinatie met historisch lage rentes.” Dennis: “In het tweede halfjaar kwam de woningmarkt iets meer tot rust, onder andere door de gestegen rente. Kopers kregen meer keuze in het aanbod en konden, bij de meeste woningen, wat meer de tijd nemen om de woning aan te kopen. Hoewel het aantal gegadigden per woning wat afnam, vonden wij het positief om te zien dat het aantal woningverkopen goed op peil bleef.”

Met veel vertrouwen naar het nieuwe jaar

Dennis: “Mijn verwachting is dat deze positieve tendens zich gaat voortzetten. Veel mensen willen nog steeds een huis kopen en de schaarste op de woningmarkt blijft. Je merkt wel dat kopers kritischer worden en meer behoefte hebben aan zekerheid en duidelijke communicatie. Het vertrouwen in de makelaar is belangrijk.” Over het algemeen raken we gewend aan de hogere hypotheekrente in vergelijking met een jaar geleden. Het mooie is, er kan op financieel gebied vaak meer dan de potentiële koper denkt.

Dennis: “We zien binnen ons hele werkgebied een positieve ontwikkeling: er komen volop nieuwbouwprojecten in de verkoop. Dit zorgt voor veel dynamiek en beweging op de markt. Onder andere in Sliedrecht, Gorinchem, Schoonrewoerd, Leerdam, Herwijnen en Culemborg zullen we in de eerste helft van 2023 starten met de verkoop van diverse nieuwbouwprojecten. Onze verwachting voor de komende jaren is dat de politieke druk zal zorgen voor een versnelling van de nieuwbouw. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat wij vertrouwen hebben in 2023. We zijn positief, met een realistische inslag.”

 

Gewoon goed verzekerd tegen een eerlijke premie

“Juist in onzekere tijden kiest de klant voor zekerheid en dat merken wij op de verzekeringsafdeling.” Aldus specialist Debby van Andel. “Het belangrijkste van goed verzekerd zijn is up-to-date blijven. Is de dekking nog goed genoeg en is de klant niet onderverzekerd? Verzekeringen hebben onderhoud nodig en dat controleren we voor onze bestaande klanten met de auto-, woon- en jaarcheck. Deze hebben we in 2022 nog verder geoptimaliseerd.”

En toen ging het stormen…

In vier dagen tijd kwamen Dudley, Eunice en Franklin voorbij. Met name Eunice (Top 3 stormen van de afgelopen 50 jaar) richtte een enorme ravage aan. Debby: “Als zoiets gebeurd staat de telefoon écht roodgloeiend en hoor je de paniek bij de mensen. Voor ons is dat een mooie kans om klanten te laten zien dat een verzekering meer is dan alleen premie betalen. Het geeft een voldaan gevoel om heel veel mensen naar tevredenheid te helpen bij het afhandelen van de schade.”

De focus ligt op de bestaande klant

Debby: “In 2023 gaan we door met waar we goed in zijn, klanten echt helpen! Goed advies geven is en blijft belangrijk: klanten willen maar één ding en dat is dat hun verzekeringen goed geregeld zijn, zonder teveel gedoe. Onze focus is daarom contact met onze bestaande klanten. Dit kan op afspraak onder het genot van een bak koffie, per mail of telefoon. Op deze manier kennen we onze klanten en zorgen we voor een passend advies.”

 

Het gemak van alles onder één dak

Debby, tot besluit: “Mensen vinden het heel fijn dat al hun diensten bij één organisatie zijn ondergebracht. Of het nu om het kopen van een huis gaat, het afsluiten van een hypotheek of de verzekeringen, we weten wie onze klanten zijn en ze zijn altijd welkom. De persoonlijke, vakkundige en laagdrempelige benadering wordt door onze klant als zeer positief ervaren, deze blijven wij doorzetten in 2023!”

We bedanken iedereen voor het gestelde vertrouwen van dit jaar en wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar toe. Heb je vragen of wil je meer informatie van onze experts? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact