1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines

Hogere woningwaarde? Lagere rente!

Jouw woning kan in de loop der tijd meer waard geworden zijn, in dat geval kun je in aanmerking komen voor renteverlaging. Dit kan op jaarbasis behoorlijk oplopen! Check nu zelf of je in aanmerking komt voor een renteverlaging.

Vrijblijvende berekening aanvragen

De verhouding tussen de waarde van de woning en de schuldrest van de hypotheek noemen we de risicoklasse of marktwaarde klasse. Is de hypotheekschuld gelijk aan de waarde van de woning? Dan valt de hypotheek in de categorie 100% marktwaarde.

Wanneer de waarde van jouw woning stijgt of als je een gedeelte van je hypotheek hebt afgelost, wordt het risico voor de geldverstrekker minder en kan het zijn dat je onterecht in een te hoge risicoklasse bent ingedeeld. In dat geval betaal je teveel rente, bij een lagere marktwaarde klasse heb je recht op rentekorting. Bij veel geldverstrekkers geldt dat ze deze rentekorting niet automatisch toepassen, het is de moeite waard om af en toe te checken of je actie moet ondernemen. 

 

Renteverlaging? Check het hier!

Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor renteverlaging moet je de volgende vragen met ja kunnen beantwoorden:

  • Heb jij een hypotheek zónder NHG (Nationale Hypotheek Garantie)? (Een hypotheek met NHG heeft al de laagst mogelijke rente)
  • Is de waarde van jouw woning gestegen sinds je hypotheek afgesloten is? Bijvoorbeeld door een stijging van de marktwaarde of verbouwing 

Heb je twee keer ja geantwoord? Gefeliciteerd! Grote kans dat jouw hypotheekrente omlaag kan. Nu is het de vraag of dit afweegt tegen de kosten. De geldverstrekker vraagt namelijk om een nieuwe woningwaarde aan te leveren. Dit kun je aantonen door je woning opnieuw te laten taxeren, maar soms is WOZ-waarde ook voldoende, dit ligt aan de voorwaarden die jouw geldverstrekker heeft gesteld.  

Hieronder kun je berekenen hoeveel je kunt besparen op de maanlasten van je hypotheek. Je vult de actuele restschuld van de hypotheek en de (geschatte) actuele woningwaarde in, vervolgens krijg je een schatting te zien van hoeveel je maandelijks zou kunnen besparen. 

Let op: Het gaat bij de rekentool uiteraard alleen om een schatting! Wil je het exacte voordeel berekend hebben? Dit doen we graag voor je, in sommige gevallen kan het te besparen bedrag zelfs hoger uitvallen! Vraag een berekening aan bij een van onze adviseurs.

Rekentool renteverlaging

Topafslag

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact