1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Zonnepanelen en verzekeringen, hoe zit dat?

Debby van Andel
Debby van Andel Verzekeringsadviseur - Teamleider Verzekeringen
Zonnepanelen en verzekeringen, hoe zit dat?

Ze zijn haast niet meer weg te denken, de zonnepanelen. Misschien liggen ze op je eigen dak of op die van de buren, bijna in iedere straat vind je tegenwoordig een huis met zonnepanelen. Zijn die standaard meeverzekerd?

Met zonnepanelen produceer je zelf duurzame energie zowel in de zomer, als in de winter. Daarmee bespaar je flink op de energierekening. Dat is natuurlijk fijn voor de portemonnee, maar ook beter voor het milieu. Maar hoe werkt het verzekeren van je zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen in de opstalverzekering

Heb je een koopwoning en wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Dan vallen de zonnepanelen in de meeste gevallen onder je opstalverzekering. De voorwaarde is wel dat de panelen vastgemaakt zijn aan het dak van je huis. Alles wat aard- en nagelvast zit aan de woning valt namelijk onder de opstalverzekering. Hierbij kun je denken aan de keuken, de dakkapel en dus ook aan de zonnepanelen.

Bij een aantal verzekeraars worden zonnepanelen standaard opgenomen in de opstalverzekering, de verzekeraars die dit standaard hebben gemaakt zijn Nh1816, Aegon, NN of Klaverblad. 

Ben je verzekerd bij een andere maatschappij of twijfel je of de zonnepanelen (met de juiste dekking) meeverzekerd zijn? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we kijken het graag voor je na.

 

Nieuwe zonnepanelen plaatsen of iets verbouwen? Geef dit door!

Je kunt een verzekering vergelijken met een auto, je moet ze regelmatig onderhouden om niet voor verrassingen komen te staan. Als je een auto niet onderhoud komt deze stil te staan en vergoedt de verzekering, vaak zonder dat je het door hebt, niet meer alles wat je verzekerd dacht te hebben.

Geef grote aanpassingen aan je woning, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of een verbouwing, altijd aan ons door. Wij toetsen de aanpassingen en gaan na of dit doorgegeven moet worden aan jouw verzekeringsmaatschappij. Zo zorgen we dat jouw verzekering up-to-date is en voorkomen we onderverzekering!

Schiet je nu iets te binnen wat je nog niet doorgegeven hebt? Bel of mail ons, we staan voor je klaar.

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact