1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Zo zit het met jouw zomervakantie 2020

Michael van der Giessen
Michael van der Giessen Verzekeringsadviseur en Schadebehandelaar
Zo zit het met jouw zomervakantie 2020

Sportscholen geven buitenlessen, bars tappen weer biertjes en de kapper werkt je quarantaine-coupe weer netjes bij.

Maar hoe zit het nu met de landsgrenzen en je geboekte of nog te boeken zomervakantie 2020? Verzekeraar Nh1816 gaf het antwoord.

 

Situatie 1. Je hebt jouw zomervakantie 2020 al geboekt.

 

Veel mensen boeken hun zomervakantie al in de wintermaanden. Zo heb je een fijn (en zonnig) vooruitzicht. Met een goede annuleringsverzekering ben je in veel gevallen verzekerd tegen plotseling moeten annuleren. Corona is in alle situaties in ons dagelijks leven en onze gemaakte plannen even een ander verhaal.

Of er nu al wel of geen nieuws is vanuit de reisorganisator:
Annuleer je zomervakantie 2020 niet zelf.

Door zelf te annuleren, loop je het risico dat je enige vorm van vergoeding misloopt. Wacht bij annulering het voorstel van de organisator af of neem bij vraagtekens zelf contact op. Veel reisorganisatoren bieden opties als omboeken, een voucher voor een andere reis of je geld terug. Let hierbij op dat je het voorstel niet zomaar kunt weigeren. Wanneer de voucher een redelijk voorstel met een redelijke termijn is, wordt dat vaak gezien als (financiële) compensatie. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Situatie 2. Je moet (een deel van) de reissom nog betalen.

 

De kans is aanwezig dat je van de winter een aanbetaling hebt gedaan en nu tegen het aanbreken van je vakantie het overige bedrag moet betalen. Spannend, want we weten nu eenmaal niet zeker hoe de komende maanden er in binnen- en buitenland uit gaan zien. Je eerste optie – en in dit geval helemaal geen vreemde vraag – is uitstel aanvragen voor de betaling van jouw zomervakantie 2020.

Is dit geen optie? Vraag dan of je twee weken na annulering je geld terugkrijgt. Als de organisator hiermee akkoord gaat kun je met een gerust hart betalen. Gaan ze hier niet mee akkoord, kun je aangeven je betaling vanwege de onzekere situatie eenzijdig op te schorten.

Tip! Vraag dit schriftelijk. Dergelijke zaken zwart op wit hebben, is altijd prettig.

Situatie 3. Je zomervakantie 2020 wordt geannuleerd en je krijgt geen geld terug of andere vorm van compensatie.

 

Wanneer de organisator geen geld terug geeft en ook ter compensatie ook geen ander voorstel doet, neem je contact op met jouw verzekeringsadviseur. Samen bekijken we wat we kunnen vergoeden met jouw Nh1816 verzekering. Hierbij is het wel belangrijk dat de situatie is zoals hier boven geschetst: je vakantie wordt officieel geannuleerd en na contact met de organisator krijg je geen geld terug of andere vorm van compensatie. Daarnaast is één van de voorwaarden dat er in de periode dat jij je reis boekte géén negatief reisadvies gold. Van overmacht is in dat geval namelijk geen sprake meer.

Situatie 4. Je wil jouw zomervakantie 2020 nu nog gaan boeken.

 

Met meer landsgrenzen die open gaan, vliegmaatschappijen die weer vliegen en versoepelde maatregelen van het RIVM, kunnen we ons voorstellen dat het gaat kriebelen. Kunnen we dit jaar nog op vakantie? Ondanks de geopende landsgrenzen, geldt er in veel landen nog code rood of oranje. In dat geval is het dus nog steeds niet aan te raden je zomervakantie 2020 naar deze betreffende landen te boeken.

Wat betreft je annuleringsverzekering, geldt in dat geval dezelfde voorwaarde als in situatie 3. Wanneer je vakantie wegens een eventuele tweede Coronagolf alsnog moet worden geannuleerd, vervalt het recht op vergoeding. Hoe zit het hier nu met je je regulieren doorlopende reisverzekering? Nh1816 vergoedt géén schade als de Corona-omstandigheden zodanig bekend zijn dat het maken van extra kosten redelijkerwijs te verwachten was. Wanneer er dus een negatief reisadvies geldt en je besluit toch te gaan, zijn extra kosten (helaas) te verwachten.

Ben jij goed verzekerd?

 

Een eventueel heerlijk vooruitzicht dus, maar nog altijd een (financieel) risico. Ook als thuisblijver is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Want is die nieuwe jacuzzi in de tuin wel goed verzekerd of heb je tijdens je iets te enthousiaste thuis-workout schade veroorzaakt? Vraag een vrijblijvende verzekeringscheck aan. Wij controleren je verzekeringen kosteloos op voorwaarden en premie. Ook in deze periode kun je gewoon op ons rekenen.

Op de hoogte blijven van de meest actuele antwoorden op jouw zomervakantie en coronavirus-vragen?

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact