1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

NHG 2020: de belangrijkste wijzigingen op een rij

Ramon Putters
Ramon Putters Hypotheek- en Verzekeringsadviseur
NHG 2020: de belangrijkste wijzigingen op een rij

Ben jij bekend met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? De NHG zorgt voor een hypotheek die niet alleen betaalbaar is, maar ook verantwoord.

Natuurlijk zijn daar wel een aantal voorwaarden en normen aan verbonden. Sinds begin deze maand zijn de nieuwe voorwaarden en normen (V&N) van de Nationale Hypotheek Garantie 2020 definitief. Wij informeren je graag over de belangrijkste.

Alles gewoon even doornemen onder het genot van een kop koffie? Neem dan direct contact met ons op!

I. Borgtochtprovisie

NHG staat voor toegankelijkheid. De borgtochtprovisie houdt hier dan ook zeker rekening mee: zo laag mogelijk, maar zo hoog als benodigd. In 2019 was de provisie 0,9%, maar voor het nieuwe jaar staat deze vastgesteld op 0,7%.

Per 1 januari betaal je als klant bij het oversluiten van een NHG-lening ook alleen bordtochtprovisie over het deel dat je méér wil lenen.

II. Kostengrens

De kostengrens voor woningen zónder energiebesparende maatregelen bedraagt momenteel €290.000. Per 1 januari 2020 stijgt de kostengrens naar €310.000.

Woningen mét energiebesparende maatregelen hebben momenteel een kostengrens van €307.400. In 2020 stijgt de grens naar  €328.600.

III. Kosten- en leengrenzen

Met de nieuwe voorwaarden en normen streeft de NHG naar meer uniformiteit. Daarom is één van de wijzigingen dat de kostengrens bij het aankopen van een woning ook geldt voor oversluiten. Wanneer de woningwaarde hoger is dan de kostengrens, is het per 1 januari niet meer mogelijk om een lening van niet-NHG over te sluiten naar NHG.

Ook ben je als klant niet meer verplicht om de bijkomende kosten bij oversluiten mee te financieren. Wanneer je deze uit eigen middelen kunt voldoen, is dat ook toegestaan. Op deze manier kan de kostengrens volledig worden benut voor de uitstaande lening.

Wat betekenen deze NHG wijzigingen voor jou?

Benieuwd wat deze wijzigingen voor jouw situatie betekenen? Neem dan zeker contact met ons op! Tijdens een vrijblijvende afspraak geven we je meer informatie over jouw hypotheekmogelijkheden én helpen we je verder.

 

Misschien biedt 2020 jou wel nieuwe kansen!

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact