1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Misschien is dit wel hét moment om een huis te kopen.

Misschien is dit wel hét moment om een huis te kopen.

Het bedrijf van Jenno van Ekeren en zijn compagnons Dennis Kuiper en Tessa en Jesse van Ekeren staat naast zijn makelaardij en de kennis op het gebied van verzekeringen en hypotheken, ook bekend als een sportief bedrijf. Sil van Putten is daarvan een voorbeeld.

Door Wout Pluijmert

Sil voetbalt bij LRC Leerdam op niveau en heeft een meer dan gemiddeld goed verhaal over hypotheken. Maar tijden veranderen en daarom noemt Van Putten zichzelf op dit moment liever woonlastenadviseur. Waarom dit zo is lees je in zijn verhaal.

De financiële wereld verandert steeds. De rente gaat omhoog en wat gebeurt er met de huizenprijzen. Dat maakt mensen onrustig, bang soms. ,,Wij zien als deskundigen juist kansen. Daarom ook de kop boven dit artikel: Misschien is dit wel het moment om een huis te kopen. Huizenprijzen worden op dit moment gecorrigeerd, de rente is naar een hoger niveau getild.”

Woonlasten 

De lasten voor kopers lagen op 1 januari 2022 lager dan nu. Hoe komt dit. ,,De rente was destijds anderhalf procent en nu rond de vierenhalf procent. Concreet: de hypotheek over een bedrag van 300.000 euro is ongeveer 500 euro per maand hoger, maar kost je nu slechts netto 170 euro meer. Dit is een goed moment om te kopen, want de markt is rustig. Van overbieden is niet altijd sprake meer. Als koper heb je weer wat te zeggen. Er is soms weer ruimte voor onderhandelingen.”

Van Putten stipt een paar voordelen aan voor kopen op dit moment. “De grens voor de nationale hypotheekgarantie wordt per 1 januari opgetrokken naar 405.000 euro. De regel dat bij een aankoop tot een waarde van 440.000 euro overdrachtsbelasting betaald dient te worden, vervalt. Dat scheelt toch weer een kleine 10.000 euro op de afrekening. Straks ontstaat het energieplafond, waardoor de energierekening bij gemiddeld verbruik kan worden gemaximeerd tot 240 euro per maand.”

Energie en verduurzaming

Bij de aanschaf van een woning wordt steeds meer rekening gehouden met de energielasten. Voor Sil van Putten het moment om terug te komen op de term woonlastenadviseur. “Ik krijg terecht van potentiele kopers vragen over het energielabel dat aan een woning kleeft. Het gaat steeds meer over verduurzamen. Groot voordeel bij verduurzamen is dat dat deel, eigenlijk altijd wel (minimaal) 9.000 euro en meestal meer, meegeleend kan worden voor verduurzaming. Even snel gerekend betekent dit 45 euro extra maandlasten, maar daarvan komt honderd euro en soms meer terug via de energierekening.” Dat zijn zaken die Sil van Putten en zijn collega’s je precies kunnen voorrekenen. Dat voordeel geldt ook voor het eerdergenoemde terugkerende belastingvoordeel bij deze hogere rente.

Rente meenemen naar volgende woning

Wat Sil van Putten kopers van hun volgende woning wil meegeven is de meeneemregeling. “Het komt voor dat mensen een hypotheek van 1,5 procent rente voor twintig jaar hebben vaststaan. Dat deel mag dan mee in de financiering van hun volgende huis. Dat helpt bij de doorstroming, waardoor een starter ook in staat is een woning te kunnen kopen.”

Jenno van Ekeren luistert gezellig mee. ,,Wij hebben het inderdaad al lang niet meer over een hypotheekadvies, want het is zoals Sil uitlegt, zoveel meer. Daarom hanteren wij dan ook de slogan ‘Voor ’t leven’. Het is aan onze mensen om het verhaal duidelijk naar buiten te krijgen.”

Hypotheekgesprek binnen 48 uur

Van Ekeren Verzekeringen en Hypotheken. Daar gaat het om een goed hypotheekadvies. Onafhankelijk en voor een eerlijke prijs. Plan nu een gratis gesprek binnen 48 uur. Wij regelen het voor jou vanaf de kennismaking tot en met de notaris.

 

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact