1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Hypotheekcontrollers Amke en Lieke: ‘Diversiteit, persoonlijk contact en het team maakt ons werk leuk!’

Hypotheekcontrollers Amke en Lieke: ‘Diversiteit, persoonlijk contact en het team maakt ons werk leuk!’

Amke Streefkerk en Lieke Bruin werken op ons kantoor in Dalem. De hypotheekcontrollers zijn even oud en delen behalve hun vriendschap ook een aanstekelijk enthousiasme over hun werk. In dit dubbelinterview spreken zij over hun achtergrond, werk én privéleven!

Lieke is in de zomer van 2021 bij Van Ekeren Hypotheken komen werken. Amke werkt zelfs al sinds 2016 bij ons. Zij begon op haar zeventiende als administratief medewerker en bleef tijdens haar studie als bijbaantje op ons kantoor werken.

Contact met klant en geldverstrekker

Als hypotheekcontrollers verzorgen zij onder andere het contact tussen klant en geldverstrekker. Lieke: “Zodra we een seintje van de hypotheekadviseur krijgen dat de aanvraag doorgaat, komen wij in beeld. Wij regelen het traject van het begin tot het einde. We verzamelen samen met de klant de benodigde documenten voor de hypotheekaanvraag, vragen taxaties aan en regelen bijvoorbeeld de bankgarantie en overlijdensrisicoverzekeringen. In het geval van terugkoppeling vanuit de geldverstrekker zijn wij de tussenpersoon.”

Diversiteit en complexiteit maakt het werk leuk

Amke: “De diversiteit maakt ons werk leuk! Bijvoorbeeld de afwisseling tussen werken met een starter of met een zelfstandig ondernemer. En daarmee ook complexiteit: het is een onderwerp wat klanten vaak lastig vinden. Dan geeft het een goed gevoel dat wij onze klanten blij maken!” Lieke: “We ontvangen veel waardering en klanten zijn ons regelmatig dankbaar. Het persoonlijke contact met klanten, geldverstrekkers en notarissen is een leuk onderdeel van ons werk!”

Terugkoppelen met adviseurs

“Wij werken op kantoor samen met vier adviseurs. Wij werken ieder aan onze eigen dossiers en kunnen altijd terugvallen op de expertise van één van de adviseurs”, vertelt Amke. “We voeren regelmatig overleg.” Lieke: “Hoelang we aan een bepaald dossier werken, is afhankelijk van veel factoren. Bij een aankoop staat een periode van zes weken voor de ontbindende voorwaarden. In het geval van een echtscheiding is dat veel langer. De duur verschilt per aanvraag en de complexiteit hiervan.”

Afgestudeerd aan het HBO

Zoals gezegd heeft Amke het werk bij Van Ekeren Hypotheken gecombineerd met haar opleiding. “Ik heb mijn HBO-diploma Journalistiek gehaald. Na mijn studie kon ik hier fulltime aan de slag: ik vind het werk hartstikke leuk, ondanks dat het niet echt aansluit op mijn studie.” Lieke is in 2020 aan het HBO afgestudeerd in Commerciële Economie. “Ik wist niet goed wat ik wilde en zag de vacature bij Van Ekeren voor de functie hypotheekcontroller. Daar kreeg ik de kans om naast een fulltime baan ook de nodige kennis op te doen door middel van opleidingen. Dat bevalt heel erg goed: wat ik nu doe vind ik veel leuker dan wat ik geleerd heb tijdens mijn studie!”

Meters maken

Hoewel Amke en Lieke ambities hebben, vinden ze het beide belangrijk om meters te maken in het werk wat ze nu doen. “Ik doe dit werk nog niet heel lang”, zegt Lieke. “Op dit moment is mijn ambitie dan ook vooral beter worden in mijn werk! Het is best ingewikkeld en er komen veel regels en uitzonderingen bij kijken. Op de lange termijn wil ik misschien wel de stap naar adviseur zetten.” Amke sluit zich hier volledig bij aan: “Meters maken en later wellicht iets meer in de richting van hypotheekadvies. Er zijn veel uitdagingen en geen dossier is hetzelfde.”

Hard en gezellig werken

De werksfeer bevalt de vriendinnen prima: “Het is een jong en dynamisch team”, zeggen ze beide. “We werken hard, maar het is zeker ook gezellig. Naast het werk gaan we met collega’s bijvoorbeeld uit eten, naar een concert of andere leuke dingen doen. Het is echt een vriendenclub!” Lieke en Amke zijn door het werk vriendinnen geworden. Lieke woont samen met haar vriend in Leerdam. Amke woont nog thuis in Vuren. Behalve hun gemeenschappelijke sociale interesses, houden ze ook van voetbal: “Ik speel bij GJS in Gorinchem en ben supporter van Ajax”, zegt Amke. “Zelf hockey ik”, sluit Lieke aan, “maar ik ga regelmatig naar Eindhoven om PSV aan te moedigen!”

Ben jij benieuwd wat Amke en Lieke voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend hypotheekgesprek aan.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact