1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

Een huis kopen met familie, kan dat?

Jenno van Ekeren
Jenno van Ekeren Directeur en Financieel Adviseur
Een huis kopen met familie, kan dat?

Onlangs had Jenno van Ekeren, financieel adviseur en directeur van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen, een ontspannen gesprek met een goede vriend, waarbij ze filosofeerden over diverse aspecten van wonen, familie en kinderen die volwassen worden.

Jenno vertelt: ‘Het viel ons op dat onze generatie, tussen 55 en 75 jaar oud, op een geheel andere manier met hun kinderen omgaat dan vroeger. We streven naar gelijkwaardigheid, waarbij we elkaar adviseren en onze kinderen de ruimte geven om hun eigen beslissingen te nemen. Ze adviseren ons op hun beurt. Hoewel we wellicht meer levenservaring hebben, betekent dat niet per se dat we het beter weten.’

Wonen met meerdere generaties, onvermijdelijk met enorme (komende) zorgtekort?

Om gelijk te beginnen, er zijn veel voordelen bij het samenwonen met familie. Denk bijvoorbeeld aan grootouders die een middag na school voor de kleinkinderen zorgen en daarna hun eigen ruimte weer opzoeken. Of in tijden van zorgtekort, de kinderen die voor de ouders zorgen - een vertrouwd gevoel in eigen woning. Maar er zijn ook meerdere zaken waar van tevoren goed over nagedacht moet worden. Zoals behoud van privacy, ruimte voor hobby's, de mogelijkheid om zich terug te trekken, maar ook om elkaar te ondersteunen. Als we nog verder gaan, kunnen we zelfs budgetteren om de financiële controle te behouden. En samen zorgdragen voor het onderhoud van de woning.

Er zijn natuurlijk richtlijnen en valkuilen, maar voor de huidige generatie biedt dit nieuwe mogelijkheden. Een zorgvuldige documentatie is essentieel en we kunnen uiteraard adviseren en begeleiden. Goede afspraken maken is wel een must. 

Een hypotheek met meer dan twee schuldenaren. Dat kan!

Door drie of vier schuldenaren op te nemen in één hypotheek, komt deze mogelijkheid een stuk dichterbij. Natuurlijk moeten er zorgvuldige afspraken worden gemaakt en vastgelegd om ervoor te zorgen dat niemand wordt benadeeld in deze gedeelde woonvorm. Zo ziet de toekomst van samenwonen met meerdere generaties in één woning er ineens heel anders en veelbelovend uit, vol mogelijkheden voor wederzijdse steun, groei en het koesteren van waardevolle familiebanden.

Geschikt object te koop: Willem Alexanderlaan 6 in Dalem

Momenteel hebben onze collega's van de makelaardij een prachtige woning te koop die naadloos aansluit bij deze woonfilosofie. Aan de Willem Alexanderlaan 6 in Dalem staat een moderne bungalow. Het omvat een ruim perceel met een moderne bungalow en een apart bijgebouw, dat momenteel is ingericht als Tiny House. Deze woning biedt een scala aan mogelijkheden voor hobby’s voor verschillende generaties, zoals een schilder- of boetseeratelier, het creëren van een voetbalveld of trampoline en natuurlijk het plezier van wonen in een groene omgeving.

In het kort, deze woning heeft veel te bieden voor meerdere doelgroepen. Met een vraagprijs van €715.000 kosten koper bedraagt de totale investering naar schatting tussen €750.000 en €775.000. Iets dat misschien niet binnen het bereik ligt van een gezin met een gemiddeld inkomen. Is het dan mogelijk voor ouders en kinderen (met kleinkinderen) om hier samen te wonen?  Absoluut!

Benieuwd naar de eigen mogelijkheden?

Deze woning en oplossing met gedeelde woonvorm is slechts een voorbeeld, maar het illustreert goed de vele opties die beschikbaar zijn. Ben je nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet om langs te komen of contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. We staan klaar om je te informeren en te adviseren!

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact