1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484

5x goed voorbereid op wintersport

Jesse van Ekeren
Jesse van Ekeren Directeur en Financieel Adviseur
5x goed voorbereid op wintersport

Wintersport op de planning? Met het aanbreken van de voorjaarsvakantie ben je niet de enige! Ook bij Van Ekeren zit voor een aantal collega’s hun jaarlijkse sneeuw-tripje er weer aan te komen.

Met de mooie verhalen, verschillende bestemmingen en ook zeker de wintersportrisico’s als gespreksonderwerp van de vrijdagmiddaglunch, besloten we een blog te schrijven. Hoe ga je goed voorbereid op wintersport?

 

1. Met de auto op wintersport

Met ook Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk als populaire wintersportlanden, kiezen veel mensen ervoor om met de auto op reis te gaan. Bijkomend voordeel is dat je zo makkelijk je eigen ski- en boardspullen mee kunt nemen. Houd er echter rekening mee dat het echt wel een eindje is rijden én dat de sneeuwgebieden wat meer van je auto eisen. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn dus geen overbodige luxe en in sommige landen zelfs verplicht. Een tip! Ruitenwisservloeistof is vaak snel uitverkocht langs de snelweg in Duitsland. Zet dus gerust een kannetje extra achterin.

2. Breek geen been

Ofwel: pas goed op jezelf en voorkom letsel. De ANWB Alarmcentrale heeft tot nu toe al een kwart (!) meer wintersportongevallen geregistreerd dan een jaar geleden en houdt dus het hart vast voor de voorjaarsvakantie die voor de deur staat. Met 12% van de ongelukken met hoofdletsel, is een goede helm een must. Een open deur? Misschien. Maar 85% van de ongevallen met hoofdletsel kan op deze manier vaak voorkomen worden.

Daarnaast is het belangrijk om het wintersporten zelf niet te onderschatten. Een week (of langer) skiën of snowboarden is een flinke belasting voor je lichaam. Ongetraind of vermoeid de piste op verhoogt het risico op een breuk of ander letsel.

3. Fashionable de piste af?

Veiligheid voorop! Te strak zittende kleding of schoenen kunnen je bloedsomloop belemmeren. Dit is natuurlijk weer van invloed op je lichamelijke gesteldheid. Houd daarnaast je hoofd, vingers en tenen – ook wanneer het zonnetje lekker doorkomt – altijd goed bedekt. Weet dus wat je inpakt. Pas alles thuis nog een keer goed door. Als wintersport alweer een jaar of zelfs langer geleden is, is de kans aanwezig dat niet alles meer zo comfortabel zit.

4. Let goed op je spullen

Als ervaren wintersporters zul je weten dat ski en snowboard equipment prijzig kan zijn. Met name luxere uitrusting wordt helaas nog vaak gestolen. Let daarnaast ook goed op je andere waardevolle spullen. Op de piste maak je de mooiste foto’s en filmpjes, maar telefoons en camera’s in broek- of jaszakken lopen al snel beschadigingen op.

5. Goed verzekerd de piste op

Niet iedere reisverzekering dekt jouw wintersportvakantie (voldoende). Zeker weten dat zowel je autoreis, als schade aan uitrusting en ongelukken goed verzekerd zijn? Met een telefoontje naar onze verzekeringsadviseurs check én regel je het direct.

Onbezorgd de piste op. Daar doen we het voor!

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekeren.nl
Kennis maken
Contact