1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Motorrijtuigenschade met tegenpartij

Melden van de schade

Ik ben WA verzekerd en een automobilist gaf geen voorrang met een botsing tot gevolg. Ik heb schade aan mijn eigen auto? Wat moet ik doen?
Je schadeverzekeraar keert jouw schade niet uit omdat je alleen voor wettelijke aansprakelijkheid verzekerd bent. Het gevolg is dat jezelf de tegenpartij aansprakelijk moet stellen. Vervolgens moet jezelf de schade op de tegenpartij of bij de verzekeraar van de tegenpartij verhalen.

Bij wie kan ik een Europees schadeformulier opvragen?
Je kunt het schadeformulier hier downloaden. Het formulier is invulbaar en kun je na het volledig ingevuld te hebben, uitprinten, ondertekenen, scannen en vervolgens e-mailen naar verzekeringen@vanekeren.nl.

Mijn collega heeft vrij recent van de Schade App gebruik gemaakt. Waar kan ik deze vinden en hoe werkt het?
Je kunt de Schade App hier downloaden. Vervolgens kun je op de betreffende site lezen waarvoor je de Schade App kunt gebruiken en hoe deze werkt.

Schade herstellen

Kan ik zelf de schadehersteller uitkiezen?
Wil je de schade volledig vergoedt krijgen? Dan kan mits je gebruik maakt van een door de verzekeraar geselecteerde schadehersteller. De voordelen daarvan zijn;

 • De schadeherstelkosten hoef je niet voor te schieten;
 • Bij een aangesloten schadehersteller zal het verplicht eigen risico lager zijn;
 • In de meeste gevallen heb je recht op vervangend vervoer;
 • Je krijgt garantie op de reparatie.

Regelt de verzekeraar het repareren van de schade?
Bij een WA of WA beperkt casco dekking keert jouw verzekeraar de schade aan je eigen voertuig niet uit. De verzekeraar regelt niets voor je. Uiteraard helpen wij je wel en gratis bij het eventueel verhalen van de schade op de tegenpartij. Ben je WA en casco verzekerd dan keert de verzekeraar de schade minus het eigen risico aan je uit. Vervolgens gaat de verzekeraar voor jou de schade verhalen. Na het verhalen van de schade zal je verzekeraar vervolgens het ingehouden eigen risico alsnog aan je uitbetalen.

Waarborgfonds

Mijn auto stond geparkeerd en bij terugkomst zag ik dat de auto beschadigd is. Wat moet ik doen?
Indien je WA of WA plus verzekerd ben kun je, indien de schade door een motorrijtuig is ontstaan, een claim indienen bij het Waarborgfonds. Eén van de onderstaande voorwaarden moet van toepassing zijn. Het motorrijtuig welke de schade heeft veroorzaakt is:

 • onbekend maar niet verzekerd;
 • wel bekend, maar niet verzekerd of gestolen;
 • wel verzekerd maar de verzekeraar is failliet of de verzekeringnemer is vrijgesteld van verzekeringsplicht.

De schade moet door een motorrijtuig (auto, motor of brommer) zijn veroorzaakt. Vandalisme, brandstichting, vuurwerk, natuurgeweld of een poging tot diefstal valt niet onder de dekking van het Waarborgfonds. Materiële schade aan bijvoorbeeld je fiets, auto, tuinhek, woninggevel en letselschade wordt wel vergoed. Bij materiële schade veroorzaakt door een onbekende dader is een eigen risico van € 250,00 van toepassing. Indien je auto WA casco verzekerd is, kun je de schade bij je eigen verzekeraar indienen. Deze keert de schade uit en zal vervolgens de schade bij het Waarborgfonds gaan verhalen.

Tips

Bij een Waarborgfonds claim:

 • Meld het voorval direct bij de politie aan;
 • Dien de schade per ommegaande in. Na 14 dagen heb je die mogelijkheid namelijk niet meer;
 • In sommige gevallen kan het Waarborgfonds ook een vergoeding geven voor schade ontstaan in het buitenland;
 • Je moet aantoonbaar je best hebben gedaan om erachter te komen wie de dader is. Doe bijvoorbeeld navraag bij omwonende of zij niets hebben gezien;
 • Bij parkeerschades kunnen als bewijs dienen;
  – Stille getuigen: op de ongevalslocatie achtergebleven sporen; – Locatiegetuigen: mensen die kunnen bevestigen dat je auto onbeschadigd is geparkeerd.en later met schade is teruggevonden. Daarnaast moet wel bewezen worden dat er tussentijds niet met de auto is gereden.

Uiteraard hebben wij de expertise en onze schadebehandelaars helpen je graag bij het verhalen van je schade. Neem contact met ons op. Jouw zorg is onze zorg.

Motorrijtuigenschade met tegenpartij
golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen