1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines

Motorrijtuigen zonder tegenpartij

Vragen

Ik ben tegen een lantaarnpaal aangereden. Welke stappen moet ik ondernemen?
Meld de schade zo spoedig mogelijk bij de verzekeraar aangezien Rijkswaterstaat je namelijk aansprakelijk zal stellen voor de schade. Bij een WA of WA beperkt casco verzekering komt de schade aan je eigen motorrijtuig voor eigen rekening. Daarentegen valt bij een WA + Casco dekking de schade aan je eigen motorrijtuig wel onder de dekking.

Maak foto’s van de plaats van het ongeval en noteer eventuele gegevens van getuigen. Vul ook een schadeformulier en mail de bescheiden naar (verzekeringen@vanekeren.nl).

Welke bedrag keert de Ongevallenverzekering (OIV) voor inzittendenverzekering uit? Deze keert een vooraf afgesproken bedrag uit aan alle inzittenden van het motorrijtuig die door het ongeval blijvend invalide zijn geworden. Bij overlijden zullen de erfgenamen het verzekerde bedrag ontvangen. Schuldvraag is niet belangrijk. Vaak is het vastgestelde bedrag niet toereikend bij ernstige letselschade.

Wat keert de Schadeverzekering inzittendenverzekering (SVI) uit?
In tegenstelling tot de OIV vergoedt de SVI na een ongeval de daadwerkelijke (letsel)schade van alle inzittenden in de auto. Het gaat om materiële schade, letselschade en “de gevolgschade” (bijvoorbeeld het aanpassen van de woning).

Moet ik bij een letselschade de politie waarschuwen?
Het is verstandig om de politie in te schakelen omdat de politieagent een registratie of een proces verbaal opmaakt. Deze informatie kan je later tegen vergoeding opvragen bij de Stichting Processen Verbaal met de bedoeling de schadebehandeling te bespoedigen.

Bij een éénzijdig ongeval met letsel

  • Zorg voor bewijzen. Maak een verslag van de gebeurtenissen rondom het ongeluk, verzamel getuigen en beeldmateriaal.
  • Ga direct naar de (huis)arts voor bewijs van de letselschade.
  • Stel de wederpartij aansprakelijk via het schadeformulier van de verzekeraar. Een verkeersongeval met een motorvoertuig binnen 3 jaar en voor andere letselschadezaken binnen 5 jaar.
  • Klop bij het Waarborgfonds Motorverkeer aan als de dader is doorgereden of onverzekerd is.
  • Houd alle onkosten nauwkeurig bij. In principe kun je alle kosten claimen als gevolg van het ongeluk. Ook misgelopen inkomsten uit arbeid vallen hieronder. Het is wel van belang dat je daar bewijsstukken voor aan kunt leveren. Bijvoorbeeld een verklaring van de werkgever.
  • Eis zelf ook bewijs. Vraag de verzekering op welke objectieve maatstaven de schadevergoeding is gebaseerd en vraag ook om een berekening.

Uiteraard hebben wij de expertise en onze schadebehandelaars helpen je graag bij het verhalen van je schade. Neem contact met ons op. Jouw zorg is onze zorg.

Motorrijtuigen zonder tegenpartij

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact