1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mijn Van Ekeren Stuur een e-mail
Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekeren.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Verhuurhypotheek

De verhuurhypotheek als investeringsmiddel

De verhuurhypotheek is een aantrekkelijke financiering voor een tweede huis, een beleggingspand of een woning die je aan familie of andere mensen wilt verhuren.

De eisen zijn strenger dan bij een gewone woninghypotheek. Met een verhuurhypotheek kun je maximaal 65 tot 80% van de waarde van het pand lenen. De precieze hoogte is per hypotheekverstrekker verschillend. Je moet dus eigen geld inbrengen. Ook moet je rekening houden met een hoger rentepercentage. Verder is de rente niet aftrekbaar voor de belasting, omdat je het huis of appartement niet voor eigen bewoning gebruikt.

Aantrekkelijk rendement

Toch kan het aantrekkelijk zijn om een deel van je spaargeld, aangevuld met een verhuurhypotheek te gebruiken om een tweede woning te kopen. Zeker in een tijd met een grote vraag naar huurwoningen en lage rentestanden is het een aantrekkelijke manier om rendement te behalen uit de permanente verhuur van een appartement, recreatiewoning of woonhuis. Sommige mensen zien de huurinkomsten en de te verwachten waardestijging als een welkome aanvulling op hun oudedagsvoorziening.

Risico’s van een verhuurhypotheek

Het investeren in onroerend goed is niet zonder risico’s. Zo kunnen de huurinkomsten tegenvallen of krijg je te maken met tegenvallers in het onderhoud. Bedenk ook dat huurders in Nederland een uitstekende wettelijke bescherming genieten. Je kunt niet zomaar iemand op straat zetten omdat je andere plannen hebt met de woning. Ook kun je te maken krijgen met leegstand en waardedaling.

Nieuwe regels voor vermogensbelasting in de maak

Als je overweegt een verhuurhypotheek af te sluiten om in onroerend goed te investeren moet je terdege rekening houden met de kabinetsplannen voor het aanpassen van de vermogensbelasting. De vermogensbelasting gaat in 2022 fors op de schop. Dat heeft grote gevolgen voor beleggers en verhuurders van een tweede woning of beleggingspand. Voor spaarders wordt de nieuwe regeling gunstiger, maar wie belegt gaat aanzienlijk meer vermogensbelasting betalen.

Verhuurhypotheek op een rij

Strengere eisen dan bij een gewone woninghypotheek plus een hoger rentepercentage. De rente is niet aftrekbaar. Mogelijkheid om in combinatie met eigen geld een aantrekkelijk rendement te realiseren.

‘Een verhuurhypotheek afsluiten lijkt makkelijker dan het is. Je moet met veel dingen rekening houden. Ik help je graag op weg.’

Ramon Putters | Hypotheekadviseur | 0183-672999
Verhuurhypotheek
golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen
Contact