Waarom is advies over een AOV zo belangrijk

Het eerste waar mensen aan denken bij een AOV is dat het en duur is en op het werk toch geen risico lopen. Dat is dus niet het geval. Arbeidsongeschikt worden, hoeft niet je eigen schuld te zijn of op de werkvloer te gebeuren. De gevolgen zijn wel voor jou als zelfstandig ondernemer. Ik ben ruim twee jaar financieel adviseur bij Boveko Bedrijfsverzekeringen en heb verschillende ondernemers op een positieve manier verrast over de mogelijkheden in het samentellen van AOV. Kortom dat maakt mijn werk zo leuk. 

AOV is maatwerk

Het is makkelijk om op diverse vergelijkingssites een premie te berekenen. Je vult wat gegevens in en daar is je premie. Alleen is een AOV een maatwerkproduct en is het voor iedereen anders. Het is geen plicht om te kiezen voor het maximaal te verzekeren bedrag met de kortste wachttijd. Om tot een passende AOV te komen kan je aan vier knoppen draaien waarvan je er ééntje altijd cadeau krijgt: 

  1. Starters- of doorlopende korting (cadeautje); 
  2. Het verzekerde bedrag; 
  3. Eigen risicotermijn; 
  4. Eindleeftijd; 

Het leuke aan mijn werk is wij er samen voor kunnen zorgen dat er een passende AOV op tafel komt. Eentje die ervoor zorgt dat je een inkomen behoud die past bij jouw financiële situatie. We gaan het gesprek aan om te kijken hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld de volgende vragen: Wil je bijvoorbeeld alleen de vaste lasten verzekeren? Heb je een eigen vermogen wat je kunt gebruiken waardoor je het eigen risicotermijn op een langere periode kunt zetten? Draait het bedrijf gewoon door als je arbeidsongeschikt bent? Dit zijn een aantal vragen die we stellen om te kijken hoe we het product passend kunnen maken.  

  

Wil je een herziening op een mogelijke AOV die je al hebt of wil je een keer het gesprek aangaan? De deur bij ons op kantoor staat altijd open voor een vrijblijvend gesprek en een goede bak koffie.