Overlijdensrisicoverzekering

Goed voorbereid op het ergste

Stel je eens voor dat jij of jouw partner plotseling komt te overlijden. Zoʼn verdrietige gebeurtenis heeft veel impact op je gezinsleven. Misschien valt ineens de kostwinner weg en daarmee het grootste gedeelte van het inkomen. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden financiële zekerheid hebben. Er verandert immers al genoeg na een overlijden.

Een overlijdensrisicoverzekering kiezen

Een overlijdensrisicoverzekering is er in een tijdelijke- of levenslange vorm. Een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerde bedrag uit indien de verzekerde overlijdt voor de einddatum. Vaak wordt deze tijdelijke levensverzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek. Een levenslange overlijdensrisicoverzekering keert altijd een bedrag uit bij overlijden; deze heeft geen einddatum. Daarnaast zijn er nog verschillende verzekeringen die uitkeren bij in leven zijn op een bepaalde datum, zoals bijvoorbeeld een lijfrente. Veel keuzemogelijkheden!
Image

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering is niet altijd duidelijk. Een levenslange overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel uitvaartverzekering of begrafenisverzekering genoemd. Deze termen worden echter ook gebruikt voor een verzekering die alleen de kosten van een uitvaart dekt. Het is belangrijk zorgvuldig na te gaan wat een levensverzekering precies dekt en welke verzekering het meest geschikt is voor je. Neem contact met ons op voor deskundige hulp bij het adviseren en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.