Verduurzaam je woning

Wil jij jouw woning verduurzamen?

Een hybride warmtepomp een Nul op de meter of een energielabel. De energiezuinige termen vliegen om je oren. Maar wat kan duurzaamheid voor jou betekenen? In deze nieuwsbrief nemen we je mee op duurzaamheidsreis. We wensen je veel leesplezier. Wil je twee vliegen in één klap slaan? Verduurzaam je woning en lever een bijdrage aan een beter milieu en bespaar op je energierekening.

Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen?

Je kunt je oude cv-ketel door een nieuwe cv-ketel of door een warmtepomp vervangen. Evenals het toepassen van zonnepanelen, dak-, gevel-, leiding en/of vloerisolatie en van dubbel- of drievoudig glas. De spouwmuren kun je ook isoleren en het toepassen van mechanische verwarming eventueel in combinatie met warmte terugwinning.

Financieringsmogelijkheden van jouw woning verduurzamen

Voornoemde energiebesparende maatregelen vereisen een aanzienlijke investering. Je kunt echter voornoemde kosten meefinancieren met je hypotheek. In 2019 is de maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maximaal € 290.000. Indien je echter kostenbesparende maatregelen treft, kun je tot 106% van de woningwaarde financieren, waardoor de NHG kostengrens op € 307.400 komt te liggen. Deze mogelijkheid is zowel voor bestaande bouw als voor nieuwbouw van toepassing. De geldverstrekker vereist een specificatie van het bedrag bestaande uit de energiebesparende maatregelen en de geprognotiseerde kosten per maatregel.

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Maak nu direct een afspraak

Wat kun je extra lenen bij een hypotheek met NHG voor NOM investeringen?

Een Nul op de Meter woning heeft op jaarbasis per saldo een gemiddeld totaal energieverbruik van nul. Het gaat hierbij om alle energieverbruiken die op de energiemeter(s) in de woning zichtbaar zijn. Bij Nul op de Meter wordt dus gerekend met het totale energieverbruik (gebouwgebonden plus gebruikersgebonden energieverbruik) min de opbrengst van lokale duurzame bronnen, uitgaande van standaard klimaatcondities zoals die gelden in Nederland en uitgaande van een gemiddeld gebruik van de woning door de bewoners, zoals vastgelegd in Nederlandse normen. Je kunt maximaal € 25.000 lenen voor een NOM woning indien een energieprestatiegarantie van minimaal 10 jaar is afgegeven. Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Wij kunnen je daar uiteraard in een vrijblijvend gesprek meer over vertellen.

Rekenvoorbeeld van een besparing

Stel, je koopt een Nul op de Meter woning met een waarde van € 300.000 en je leent € 25.000 extra. Je betaalt bruto € 89,92 per maand op basis van annuïteit, 10 jaar vast en 1,8% rente bij Groen Hypotheek Rabobank. Met je fiscaal voordeel betaal je € 75 netto per maand. De lasten voor energie en gas vervallen en levert voor een woning met voornoemde woningwaarde een besparing op van € 180 per maand. Je voordeel is € 105 (€ 180 – € 75) per maand.

Woning verduurzamen zelf financieren

Heb je voldoende geld op de bank staan? Dan is het zelf financieren van de energiebesparende maatregelen zeker een optie. De besparing op je energiekosten is vele malen hoger dan het rendement op je spaargeld. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Bel of mail ons. Wij helpen je graag.

Wil je een vrijblijvend gesprek met onze adviseurs hierover?

Contactformulier

Meer weten?

Neem contact op met Jesse
Jesse Van Ekeren
0183-672999
jesse@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten