Storm op komst: dit zijn onze preventietips

Sinds september 2019 krijgen stormen met code oranje of rood officieel een naam. Het KNMI doet dit om meer bewustzijn te creëren en zo schade en letsel door zware windstoten te voorkomen. Zo schijnen we zondag 9 februari kennis te maken met storm Ciara. Naast alle waarschuwingen om binnen te blijven, geven wij je een aantal belangrijke preventietips om schade aan en rondom je woning te voorkomen.

Preventietips in en om het huis

Schade in en aan je woning is iets dat regelmatig voorkomt na een zware storm of winterse buien. Denk maar aan lekkages, omgewaaide schuttingen en bomen in de tuin of dakschade.

Moeder Natuur houden we niet tegen, maar wel zijn er een aantal zaken die je kunt controleren wanneer, in dit geval Ciara, voor de deur staat.

  • Zorg dat alle ramen en deuren goed dicht zitten en niet zomaar open kunnen klappen. Dit geldt ook voor je tuinhek of schuttingdeur
  • Zet je tuinmeubelen tijdelijk in de schuur of garage en loop ook een rondje door de tuin voor vazen, potten en andere losse spullen
  • Zonwering ingerold houden is een open deur, maar wist je dat je ook rolluiken het beste opgerold kunt houden?

Tuinonderhoud vs. storm

Daarnaast zijn er nog zaken die wellicht binnen je tuinonderhoud vallen, maar die zeker met storm op komst belangrijk zijn. Bomen en planten die te groot worden of niet meer gezond zijn, kunnen bijvoorbeeld voor flinke schade zorgen.

Snoei om die reden dus regelmatig takken in de tuin. Een groter gevaar is een boom. Wanneer deze scheef hangt of ziek is, is het het beste om hem weg te laten halen.

Dakonderhoud vs. storm

Een groot gevaar bij storm zijn loszittende dakpannen. Niet alleen kunnen deze materiële schade aan en om je woning veroorzaken, ook kunnen deze zorgen voor letselschade bij jezelf of anderen met alle gevolgen van dien.

En heeft jouw woning zonnepanelen? Ga niet zelf het dak op om te checken of deze goed vastzitten, maar neem dit wel mee in je onderhoud.

Preventietips voor storm Ciara

Het advies voor storm Ciara is om alleen naar buiten te gaan als het echt moet. Probeer op deze onrustige zondag het verkeer (ook openbaar vervoer) te vermijden. En staat je auto veilig? Mocht je de mogelijkheid hebben, kun je deze het beste binnen zetten. Is dat geen optie? Zorg dan dat je je auto niet onder een boom zet.

Toch schade? Dan staan onze verzekeringsadviseurs altijd voor je klaar.

Meer weten?

Neem contact op met Michael
Michael van der Giessen
0183-672999
michael@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten