Onmisbare verzekeringen voor jouw verhuizing

Van grote verbouwingen tot een likje verf, van een paar nieuwe spullen tot een volledig nieuwe inboedel en van de voordeligste energieleverancier tot je onmisbare televisie- en internetabonnement. Met de deur in huis: verhuizen doe je niet zomaar even. Waar sommige dingen hartstikke leuk zijn en van jouw huis steeds een beetje meer “thuis” maken, zijn er ook dingen die gewoon geregeld moeten worden. Verzekeringen, bijvoorbeeld. Op de Dag van de Checklist (ja, echt) vroegen wij verzekeringsadviseur Jesse om een lijstje onmisbare verzekeringen voor, tijdens en na jouw verhuizing.

Spoiler Alert: wij nemen alles uit handen

We delen onze kennis graag, maar nemen het bij Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen eigenlijk gewoon allemaal uit handen. Geen tijd of zin om de hele checklist na te lopen? Je kunt dus ook gewoon gelijk contact met ons opnemen voor een vrijblijvende verhuischeck! Toch nieuwsgierig wat er allemaal bij komt kijken? Lees hieronder dan verder.

1. Inboedelverzekering

Comfortabel wonen begint bij verzekerd wonen. We nemen aan dat je blij bent met alle spullen die je in huis hebt. Zonder dat je het doorhebt, ben je eigenaar van flink wat waarde.

Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aangericht door brand of water. Maar wist je dat ook diefstal hieronder valt?

2. Opstalverzekering

Met de financiering van je koopwoning ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering verzekert je tegen schade door brand, blikseminslag of inbraak. Wat dan precies het verschil is met een inboedelverzekering? Dat is eigenlijk heel simpel! Met een inboedelverzekering verzeker je alles dat aan je woning of appartement vast zit en met een inboedelverzekering verzeker je alles wat hierin staat.

3. Is een glasverzekering nog nodig?

Waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken, is een glasverzekering. Stevige wind, flinke haast of een goede dosis lompigheid: zeker tijdens de verhuizing kan dit misgaan. Een glasverzekering verzekert alle ruiten aan je woning, inclusief de plaatsing van vervangende ruiten. Dit is echter meer een verzekering van vroeger. Tegenwoordig valt dit meestal gewoon onder je opstalverzekering.

Vanzelfsprekend checken wij dat voor je!

5. Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een woning koopt, ben je verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hiermee zorg je ervoor dat je maandlasten in het geval van overlijden betaald kunnen worden door je nabestaanden.Iets waar je liever niet over nadenkt, maar is dat niet met alles waar je een verzekering voor afsluit?

5. Verzekerd transport

Iets om ook vast over na te denken, is de fysieke verhuizing van je spullen. Het is goed voor te stellen dat er tijdens het transport iets sneuvelt. Wie is er dan aansprakelijk, het verhuisbedrijf of jij zelf? Check hiervoor goed wat je inboedelverzekering precies inhoudt en wat de afspraken zijn met je verhuisbedrijf.

6. Ook handig voor je verhuizing!

Gelijk een goede indruk gemaakt bij je nieuwe buren door een bal door de ruit of een ander ongelukje? Wij adviseren je altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo beperk je de gevolgen en voorkom je dat je bij de volgende buurt-barbecue van de gastenlijst wordt gehaald.

Naast bovenstaande musts, is het ook aan te raden al je lopende verzekeringen even na te gaan als je gaat verhuizen. Naast jouw adres, zijn er misschien wel meer zaken veranderd ten opzichte van het moment dat je deze verzekeringen afsloot.

Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen:

voor, tijdens en na jouw verhuizing

Goed om te weten allemaal, maar wij nemen alles dus gewoon uit handen. Daar ligt onze kracht en zo kun jij je focussen op de leukere dingen van verhuizen. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende verhuischeck!

Meer weten?

Neem contact op met Debby
Debby van Andel
0183-672999
debby@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten