Jouw Hypotheek Goed Geregeld

Onafhankelijk Hypotheekadvies

Het beste hypotheekadvies begint bij onafhankelijkheid.

Bij grote stappen in je leven moet je vaak belangrijke, financiële beslissingen nemen. Denk maar aan samenwonen, een groter huis zoeken voor je groeiende gezin of juist zoeken naar een oplossing bij een scheiding. In zulke situaties moet je een hypotheek afsluiten, aanpassen of verhogen. Dat kan een heel complex proces zijn. Het is belangrijk om hier de tijd voor te nemen en een hypotheekadvies aan te vragen bij iemand die uitstekende kennis heeft van deze zaken.

Daarom hebben wij bij Van Ekeren een team verzameld van professionals die jou graag helpen met hun kennis en kunde. Wij als volledig onafhankelijke hypotheekadviseurs in Gorinchem en Leerdam maken tijd voor jouw verhaal en situatie, zodat zij jou het beste hypotheekadvies kunnen geven.

Vrijblijvend hypotheekgesprek

We kunnen ons goed voorstellen dat je veel vragen hebt over jouw hypotheek. Daarom delen we graag onze kennis met je via vraag en antwoord. Wil je meer weten en advies op maat? Dan kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken met een van onze hypotheekadviseurs.

Bereken jouw hypotheek en informatie over...

default alt

Maximale hypotheek

Bereken direct
alt tag

Alle rentes

Bekijk alle rentes
alt tag

Rente top 5

Bekijk de rente top 5
Alle geldverstrekkers

Samenwerking met geldverstrekkers

Bekijk geldverstrekkers
Downloads en dienstverlening

Downloads en dienstverlening

Bekijk hier
hypotheekkosten

Kosten hypotheekadvies

Bekijk onze tarieven
alt tag

Vrijblijvend eerste hypotheekgesprek

Maak nu een afspraak

Hypotheek en scheiden

Lees verder

Onafhankelijke Hypotheek berekenen

Heb je een huis op het oog waar je jezelf al ziet wonen? Of ben je nieuwsgierig naar de hypotheek die je kunt kopen? Dat is heel begrijpelijk! Je wilt natuurlijk weten met welk budget je te maken hebt als je je oriënteert in de woningmarkt. 

Daarom kun je in Gorinchem en omgeving, meer duidelijkheid voor jezelf creëren. Kom langs voor een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je direct duidelijkheid over het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Dit baseren we op het (gezamenlijk) inkomen. Zo kun je met een gerichte blik jouw droomhuis vinden. Met onderstaande calculator kun je alvast een indruk krijgen van de mogelijkheden:

Hoe bereken je een hypotheek? 

 Bij Van Ekeren hebben wij oog voor jouw wensen: waar heb je een lening voor nodig? Je eerste huis, een verbouwing of een nieuwbouwwoning?

Om je (maximale) hypotheek te berekenen, zijn er een aantal gegevens van je nodig. Hoeveel je kunt lenen, hangt van verschillende factoren af. Zoals:

  • Je werk Heb je een vast of tijdelijk dienstverband of werk je voor jezelf?
  • Je inkomen De focus ligt vooral naar je bruto inkomen per jaar. Het gaat dan om het bedrag voor aftrek van belasting en niet het netto inkomen dat je iedere maand op je rekening krijgt. Het is goed om te vermelden dat de inkomensnormen per bank verschillen. In sommige gevallen tellen winstuitkering of bonus niet mee als inkomen.
  • Eigen geld Hoeveel kun je zelf inbrengen? Misschien is er in jouw situatie overwaarde aanwezig, kun je extra geld lenen of kun je een schenking krijgen via familie.
  • Extra kosten Ook zijn er extra kosten waar je rekening mee moet houden. Denk maar aan de kosten koper en de verbouwingskosten. Ben je trouwens op de hoogte of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?
  • Hypotheekrente De maandelijkse hypotheeklasten worden grotendeels bepaald door de hypotheekrente. Van Ekeren heeft een samenwerkingsverband met alle banken. Daardoor kun je gebruik maken van de laagste rente die past bij jouw situatie. Vergelijk vooraf voorwaarden en rentes van verschillende hypotheken.
  • Schulden Het is verstandig om je schulden in kaart te brengen. Openstaande schulden en kredietfaciliteiten hebben invloed op je maximale hypotheek. Probeer de kredietlimieten bij bank en creditcard te beperken.

Ook kun je heel eenvoudig het leenbedrag berekenen via onze hypotheek calculator. Natuurlijk bepaald jouw persoonlijke situatie welke hypotheeklast je maximaal kunt betalen.

Hypotheekadviseurs

Wil je zeker zijn van de berekening? Maak dan een afspraak bij een van onze hypotheekadviseurs. Een lening bij Van Ekeren is namelijk op basis van jouw situatie. Je ontvangt een persoonlijk hypotheekadvies. Je leent niet meer dan je écht nodig hebt. Zo weet je zeker dat je de lening ook kunt betalen en niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheekgesprek

Bij Van Ekeren snappen we dat je een hypotheekadvies wilt dat zo goed mogelijk past bij jouw persoonlijke situatie. Ben je benieuwd naar welk bedrag je precies kunt lenen? Onze adviseurs kennen de hypotheekmogelijkheden en helpen je graag. Daarom nemen we het eerste gesprek voor onze rekening. Zo kun je samen met jouw adviseur bekijken welke hypotheek het beste bij jou past. 

Vroeger zaten de kosten voor het hypotheekadvies in de hypotheek verwerkt. Ook wel bekend als provisie. Sinds 2013 gelden er nieuwe regels: de hypotheekadviseur brengt nu de advieskosten rechtstreeks bij de klant in rekening. Bij Van Ekeren maken we eerst duidelijke afspraken met jou over de hoogte van de advieskosten en overige kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. In de meeste gevallen zijn de hypotheekkosten voor verbetering of aankoop van een woning fiscaal aftrekbaar.

 Interesse in een vrijblijvend hypotheekgesprek? We helpen je graag verder.

Hypotheekadviseurs Gorinchem

Waar vind ik de laagste hypotheekrentes?

Dat is geen onbelangrijke vraag. Jouw maandelijkse hypotheeklasten worden namelijk grotendeels door de hypotheekrente bepaald. Daarom helpen wij jou graag met een overzicht van de laagste actuele hypotheekrentes. actuele hypotheek rente percentages

Maandlasten

Wanneer je een woning wilt kopen, is het goed om te weten wat je toekomstige maandlasten worden. Bij Van Ekeren kun je eenvoudig berekenen hoeveel je per maand gaar betalen. Dit helpt je ook bij het kiezen van een hypotheek. 

Bedenk dat je de maandelijkse hypotheeklast ook in de toekomst kunt dragen. Misschien wil je binnenkort minder werken, een wereldreis maken of denk je aan gezinsuitbreiding.

Kosten hypotheekadvies

Vroeger zaten de kosten voor het hypotheekadvies in de hypotheek verwerkt. Ook wel beter bekend als provisie. Sinds 2013 zijn er nieuwe regels. De hypotheekadviseur brengt nu de advieskosten rechtstreeks bij de klant in rekening. Bij Van Ekeren maken we eerst duidelijke afspraken met jou over de hoogte van de advieskosten en overige kosten. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. In de meeste gevallen gevallen zijn de hypotheekkosten voor aankoop of verbetering van een woning fiscaal aftrekbaar.

Hypotheekaanbieders 

Ben je benieuwd met welke geldverstrekkers Van Ekeren samenwerkt? Bekijk het overzicht van de betreffende partijen.:

Hoe kan ik verschillende hypotheken vergelijken?

Hypotheken zijn er in verschillende soorten en maten. De meest bekende en voorkomende hypotheken zijn de lineaire en annuïtaire hypotheek. Op veel vlakken zijn deze hypotheken verschillend. Toch kun je bij beide vormen stellen dat je aan het eind van de looptijd alles hebt afgelost en je recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

Wil je weten welke hypotheken er zijn en welke vorm het beste past bij jouw persoonlijke situatie? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan bij een van onze hypotheekadviseurs.

Hoe kan ik een hypotheek oversluiten? 

 Loopt je rentevaste periode bijna af en heb je het gevoel dat je teveel rente betaalt? Ben je van plan om een nieuw huis te kopen of wil je juist jouw woning verbouwen? Of is jouw persoonlijke situatie veranderd en wil je dat de hypotheekvoorwaarden daar weer op aansluiten? 

 Wanneer je een hypotheek wilt oversluiten, betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit kan bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Er zijn verschillende situaties mogelijk waarbij het oversluiten van de hypotheek financieel aantrekkelijk kan zijn voor jouw situatie. Om dat te kunnen bepalen, moet er met verschillende aspecten rekening worden gehouden. In welke gunstige situatie je ook zit: oversluiten kost geld. Maar laat je je daardoor niet afschrikken. Je kunt flink geld besparen, ondanks de ‘boete’ die je hebt bij de bank. Bij het kiezen voor een nieuwe hypotheek moet je de oude hypotheek aflossen. Daar bovenop komen de kosten voor het oversluiten zoals de notaris, de bemiddeling en de taxateur. 

 In veel situaties is het oversluiten van een hypotheek zeker de moeite waard. Het is daarom belangrijk om de kosten en baten eerst in kaart te brengen. De adviseurs van Van Ekeren zijn er voor jou. Met hun kennis en kunde berekenen zij of het oversluiten van je hypotheek ook écht gunstig is.


Startershypotheek

Als starter op de woningmarkt komt er veel op je af. Je wilt graag een huis dat bij jou past. Maar een eerste woning betekent ook een eerste hypotheek. Dat kan soms lastig zijn: als starter is je inkomen vaak niet zo hoog. Het is daarom verstandig om een adviseur te laten meekijken naar je financiële situatie.

Bij Van Ekeren werken enthousiaste en professionele adviseurs. Met hun goede en deskundige begeleiding ontdek je met onze adviseur welke hypotheek bij jou past en van welke regeling je gebruik kunt maken. Natuurlijk nemen we de hypotheekberekening rustig en stap voor stap met jou door. Ze kijken zij naar jouw huidige inkomen en de verwachting hoe je inkomen zal ontwikkelen. In de eerste jaren betaal je minder aan de aflossing. Zodra je inkomen stijgt, zul je meer betalen. Op deze manier kun je op een zorgeloze manier de woning kopen die jij wilt. Benieuwd of je het huis dat je gezien hebt ook kunt kopen? En welke maandlasten je dan hebt? Maak vrijblijvend een afspraak bij onze Van Ekeren adviseurs. Zij helpen je graag bij een persoonlijke berekening van jouw hypotheek. Lees meer over starters en hypotheken!

Hypotheek met hulp ouders

Willen je ouders helpen bij het afsluiten van een startershypotheek? Dan moet er veel geregeld worden. Maak een afspraak bij onze adviseurs voor duidelijkheid in één gesprek.

Startershypotheek

Hypotheek voor ondernemers / zpp

Als ZZP’er kan het soms lastig zijn om een hypotheek af te sluiten, omdat je een flexibel inkomen hebt. Wist je echter al dat je als ZZP'er al na één jaar zelfstandigheid een hypotheek kunt krijgen? Er meer mogelijk dan je denkt.

We snappen dat het inkomen van een ZZP’er alsnog onzeker blijft. Soms kunnen ziekte en arbeidsongeschiktheid onverwachts een grote rol in je leven spelen. Maak je geen zorgen: samen met jouw adviseur kun je altijd een passende oplossing zoeken.

Benieuwd wat Van Ekeren voor jou kan betekenen? Bespreek jouw persoonlijke situatie met één van onze adviseurs en ontvang advies over de hypotheek die het beste bij jou past. Op deze manier kun je net zo snel en met een gerust hart een hypotheek bij Van Ekeren aanvragen als ieder ander. Dat is wel zo eerlijk.

Wij als financiële specialisten van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen kunnen elke aanvraag beoordelen. Wij stellen de juiste vragen, kunnen jouw situatie goed beoordelen en weten waar de mogelijkheden liggen. Bekijk alles over ondernemers en hypotheken!

Hypotheek nieuwbouw

Heb je een prachtige nieuwbouwwoning op het oog? Geweldig! Het kopen van een nieuwbouwwoning is een mooie, maar ook spannende stap. Alle financiële zaken moeten natuurlijk goed geregeld zijn. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan.

Voordat je een handtekening zet voor die perfecte nieuwbouwwoning, moet je wel zeker weten dat je het ook kunt betalen. Dat hangt af van jouw hypotheek. Hoe meer je verdient, hoe meer je iedere maand kunt besteden aan je woonlasten. Je mag dan een hoger bedrag lenen voor de koop van een woning.

Bij de koop van een nieuwbouwwoning krijg je ook te maken met extra kosten. Je moet de koop-/aanneemovereenkomst tekenen. Hiermee koop je de grond én je zet de aannemer van het nieuwbouwproject aan het werk: hij of zij moet dan jouw woning bouwen volgens het bouwplan. Hiervoor betaal je de koop-/aanneemsom aan de desbetreffende aannemer.

Houd ook rekening met extra kosten zoals het aanleggen van een tuin of erfafscheiding. Lees meer over nieuwbouw en hypotheken!

Tweede hypotheek, hoe kan ik een verbouwing financieren?

Je hebt een fijne woning, maar eigenlijk is deze toe aan een verbouwing. Een nieuwe badkamer met een bad kan alleen gerealiseerd worden met een uitbouw. De keuken is flink verouderd en je droomt al tijden van een woonkeuken. Of je wilt graag je dak bedekken met zonnepanelen.

Geld vliegt snel je zak uit. Zeker met een verbouwing. Het is dan ook heel gebruikelijk om een lening af te sluiten om een verbouwing te kunnen betalen. Oftewel, een verbouwingshypotheek. Vaak is een verbouwingshypotheek een goede zet: door de verbouwing gaat de waarde van de woning omhoog. Wist je dat de kosten en rente van een tweede hypotheek aftrekbaar zijn? Dit is mogelijk wanneer je kunt aantonen dat de hypotheek wordt besteed aan de verbetering van je woning. Een verbouwingshypotheek betreft niet altijd een tweede hypotheek. Het kan ook een hypotheekverhoging zijn - zowel door oversluiten of op de huidige hypotheek. Verbouwen doe je, net als geld lenen, niet zomaar. Zulke belangrijke stappen vragen om een professional. Onze adviseurs bij Van Ekeren geven eerlijk advies op basis van jouw wens en persoonlijk situatie. Lees meer over een tweede hypotheek!

Hypotheek en echtscheiding 

Hoe gaat het verder met de hypotheek bij een echtscheiding? Bij een echtscheiding komt veel kijken. De woning en de bijbehorende hypotheek spelen een grote rol bij de financiële afwikkeling tussen de (ex)-partners. Je krijgt te maken met verschillende partijen. Waar moet je beginnen? Bij Van Ekeren staan we voor jou klaar om jou en jouw (ex)-partner te helpen in deze situatie op het gebied van huis en hypotheek. Zo wordt een vervelende tijd zo goed mogelijk geregeld.


Vrijblijvend hypotheekgesprek?

Ben je benieuwd naar je hypotheekmogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs maken. Het eerste gesprek is altijd voor onze rekening. Wil je gratis een eerste hypotheekgesprek met ons? Vul onderstaand je gegevens in:

Van Ekeren team