Hypotheek met een studieschuld, kan dat?

Heel eerlijk: wat dacht je toen je de titel las? Denk je dat je een hypotheek kunt aanvragen als je een studieschuld hebt? Veel mensen denken dat een hypotheek en studieschuld niet samengaan. Toch klopt dat niet!

Wanneer je een studieschuld hebt, kan dat zeker een nadelig effect hebben bij het aanvragen van een hypotheek. Maar het is niet zo dat je geen hypotheek kunt aanvragen. De invloed van een studieschuld bij DUO op de leencapaciteit kan nog best wel eens meevallen.

Iedere lening telt mee

De andere kant is dat er vaak de vergissing wordt gemaakt dat een studieschuld niet mee zou tellen bij een hypotheekaanvraag. Elke lening die je hebt, telt mee in een hypotheekaanvraag. Officieel hoort daar ook die honderd euro bij die je van de buurman had geleend.

Inkomsten en financiële verplichtingen

Maar waar komt die misvatting vandaan? Dat komt omdat een studieschuld niet in het BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd staat. Dat is zo, maar toch wil dat niet zeggen dat je jouw studieschuld niet hoeft te melden.

Een hypotheekverstrekker moet namelijk goed in beeld hebben wat de inkomsten en financiële verplichtingen van de aanvragers zijn. Als financieel adviseur is dat een belangrijk onderdeel van ons advies. 

Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat je je eerste droomwoning koopt en dat je er later achter komt dat dit onbetaalbaar blijkt te zijn.

Je wilt toch weten waar je aan toe bent? Laat je daarom goed informeren over jouw mogelijkheden. Wij doen dat vrijblijvend en kosteloos. De koffie staat klaar op ons kantoor. Wat heb je te verliezen? Maak direct een afspraak!

Meer weten?

Neem contact op met Ramon
Ramon Putters
0183-672999
ramon@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten