De belangrijkste wijzigingen van jouw CZ zorgverzekering

Bij Van Ekeren maken we het je graag gemakkelijk. Om die reden bieden wij je een zorgverzekering van CZ. Hun missie? Zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk houden voor iedereen. Ben jij al tevreden klant en hier dus ook al bekend mee? Fijn! Wel veranderen er per 1 januari 2020 een aantal voorwaarden en vergoedingen. Ook introduceert CZ nieuwe vergoedingen.

De belangrijkste 6 wijzigingen

 

Binnen de basis- en aanvullende verzekeringen verandert er een aantal voorwaarden en vergoedingen.

1. Orthodontiedekking

Vanaf 1 januari 2020 geldt de vergoeding voor beugels bij kinderen tot een leeftijd van 18 jaar. Voorheen was dit 22 jaar. Ook wijzigt de hoogte van de vergoeding. Zo geldt er vanaf 2020 een eenmalige maximale vergoeding van €2.045.

Maak je in 2020 voor het eerst gebruik van een aanvullende tandartsdekking? In dat geval heb je een wachttijd van 1 jaar voordat er aanspraak gedaan kan worden op de vergoeding voor orthodontie. Vanaf 18 jaar geldt vanaf 1 januari 2020 tevens een eenmalige vergoeding van 80% tot een maximum van €700,-.

Ben je in het jaar 2019 al in behandeling bij een orthodontist? Dan gelden de oude voorwaarden van een 100% vergoeding nog. Deze overgangstermijn loopt tot en met 31 december 2021.

2. Stottertherapie

De vergoeding voor stottertherapie wordt vanaf 2020 vergoed vanuit de basisverzekering.

3. Wettelijke eigen bijdrage van medicijnen

Voor sommige medicijnen geldt een eigen bijdrage. Voorheen was dit meeverzekerd in de aanvullende Plus Collectief dekking. Per 1 januari 2020 komt deze vergoeding te vervallen.

4. Geen eigen risico bij een stoppen-met-rokenprogramma

Wanneer je van plan bent om in 2020 een stoppen-met-rokenprogramma te volgen, betaal je vanaf 1 januari 2020 geen eigen risico meer. Ga jij ervoor?!

5. GGZ behandeling met opname

Wanneer je in 2020 wordt behandeld door een niet-gecontracteerde zorgverlener, heb je bij een klinische GGZ behandeling met opname vooraf toestemming nodig van CZ.

6. Wettelijke eigen bijdragen en maximale vergoedingen

De overheid past tevens de eigen bijdragen en maximale vergoedingen aan.

Deze 3 zaken zijn nieuw in de basisverzekering van jouw CZ zorgverzekering

 

CZ voert een aantal wijzigingen door, maar introduceert ook nieuwe vergoedingen. De volgende zaken zijn nieuw in de basisverzekering.

1. Uitbreiding van zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer wordt momenteel alleen vergoed bij bepaalde indicaties. Per 1 januari 2020 breidt CZ dit uit met de indicatie Geriatrische Revalidatie.

2. Logeerkosten

Logeerkosten zijn ook nieuw in de basisverzekering. Maar wat houdt dit precies in? Dit betekent dat je de vergoeding van zittend ziekenvervoer, na toestemming van CZ, ook kunt inzetten voor logeerkosten.

Wanneer je minimaal drie dagen achter elkaar in het ziekenhuis verblijft zonder opname, krijg je maximaal €75,- per nacht vergoed.

3. Specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten

De zorg die specialisten in ouderengeneeskunde en artsen van verstandelijk gehandicapten bieden, is tevens nieuw in de basisverzekering. Momenteel vergoed de overheid dit uit een subsidieregeling.

Meer weten?

Neem contact op met Debby
Debby van Andel
0183-672999
debby@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten