Hoe je alleen ook gewoon een huis kunt kopen

Ja, de eisen zijn hier en daar wat aangescherpt en ook de huizenprijzen zijn niet te vergelijken met die van een pakje boter. In combinatie met (studie)schulden en ingewikkeld lijkende hypotheekvoorwaarden horen we het steeds meer: “In je eentje kun je nooit een huis kopen!“. Bij Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen zijn we er voor jou als happy single. Alleen een huis kopen kan in veel gevallen namelijk wél. Tijdens een gratis oriëntatiegesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden die je hebt.

Hieronder vast onze eerste tips!

Een BKR-registratie: voorkomen of beëindigen

Wie de laatste jaren een smartphone abonnement heeft afgesloten (wie eigenlijk niet?) is waarschijnlijk al bekend met de positieve BKR-registratie. Dit houdt in dat de kredieten en leningen die je afsluit worden vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR.

Door deze registratie kun je er tegenwoordig beter voor kiezen om je toestel in één keer af te betalen of je kredietbedrag beperkt (momenteel 250 euro) te houden. Maar wist je dat je ook een BKR-registratie krijgt wanneer je:

  • Een (private)lease auto rijdt
  • Producten hebt gekocht met uitgestelde betaling
  • Rood kunt staan op je bankrekening
  • Je creditcardrekening in termijnen betaalt
  • Een persoonlijke lening hebt afgesloten of gebruikmaakt van persoonlijk krediet

Bovenstaande situaties zorgen allemaal voor een positieve BKR-registratie. Zolang je netjes op tijd betaalt, blijft deze ook positief. Wel heeft een positieve registratie direct invloed op de hoogte van je hypotheek. Als het mogelijk is, adviseren wij je dus om BKR-registraties zo veel mogelijk te voorkomen of kredieten af te betalen voor je een hypotheek afsluit.

Wij lopen alles graag even met je door, zodat je weet waar je aan toe bent én wat je zelf kunt doen om je mogelijkheden te vergroten.

Starterslening

Zijn je hypotheekmogelijkheden lager dan gehoopt of lager dan benodigd voor het huis dat je op het oog hebt? In dat geval kun je gebruikmaken van een starterslening. Maar een hypotheek én een (extra) lening? Dit schrikt vaak af. Toch geeft dit je de mogelijkheid om net dat beetje extra te lenen voor jouw nieuwe thuis.

Niet te verwarren met een startershypotheek, trouwens. Wij vertellen je graag over de voorwaarden, mogelijkheden, voor- en nadelen.

Garant staan

Ook kunnen je ouders ervoor kiezen om garant te staan voor jouw hypotheek. Op deze manier krabbelen zij ervoor medeverantwoordelijk te zijn. Dit brengt echt niet gelijk gouden bergen met zich mee, maar zorgt er wel voor dat je net wat meer opties hebt. Natuurlijk moet je de vaste lasten nog gewoon kunnen dragen.

Alle kleine beetjes helpen

Alle kleine beetjes helpen en zeker bij een hypotheek gaat dat op. Een kleine verhoging van je bruto maandsalaris zorgt voor een interessante verhoging van je maximale hypotheek. Zo kun je overwegen om enkele uren of een dag per week meer te gaan werken. Wij rekenen graag met je mee in hoeverre dit je mogelijkheden vergroot.

Wist je dat we ook rekening houden met een geplande loonsverhoging tot 6 maanden na de hypotheekaanvraag? Wanneer jouw officiële functioneringsgesprek nog even op zich laat wachten, maar je wel weet dat het eraan komt, is dat dus geen probleem.

Alleen een huis kopen

Alleen een huis kopen onmogelijk? Niets is dus minder waar. Kom eens bij ons op de koffie voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. We kijken samen naar jouw persoonlijke mogelijkheden en geven je advies hoe we die mogelijkheden kunnen vergroten.

Alles voor jouw nieuwe thuis. 

Meer weten?

Neem contact op met Sil
Sil van Putten
0345-632100
sil@vanekeren.nl
Bekijk meer berichten